Weerbericht:
Zon en stapelwolken en enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Motordieven bijna allemaal twintigers

Toegevoegd: 16-10-2020, 13.58 uur
In totaal werden zeven personen aangehouden.
In totaal werden zeven personen aangehouden.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - De personen die gisteren werden opgepakt in verband met de diefstal van motoren zijn bijna allemaal twintigers uit de gemeenten Middelburg en Vlissingen. Dat heeft de politie vanmiddag bekendgemaakt.


De eigenaar van de motoren, die kort daarvoor bij hem gestolen waren, zag de voertuigen in het buitengebied van Vlissingen-Oost rijden. Hij belde de politie en agenten zetten het gebied vervolgens met meerdere eenheden dicht. Kort achter elkaar konden zo in het gebied verschillende verdachten worden aangehouden, onder meer bij de Landlustweg in Nieuwdorp.

Mede dankzij de inzet van een politiehond die een geurspoor oppikte konden in eerste instantie vier mannen worden opgepakt. Uiteindelijk zijn zeven verdachten aangehouden. Het gaat om vier mannen uit Vlissingen (20, 22, 24 en 28 jaar oud), twee mannen uit Middelburg (23 en 32 jaar oud) en een 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

In totaal zijn drie crossmotoren in beslag genomen.  Een van de motoren was volgens de politie betrokken bij een aanrijding met een automobilist op de Boomdijk bij Nieuw- en Sint Joosland. Bij de botsing raakte niemand gewond. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joop (17-10-2020 om 18:00)
@Joop… Een reactie van een zeer bedenkelijk niveau. Het gaat om prioriteiten stellen en dat heeft niets met afbraak van een veiligheid-sector te maken. Complete onzin wat u stelt. En ik weet donders goed waar ik het over heb. Gelukkig zijn deze motoren terecht met dank aan de eigenaar zelf.
@Joop (17-10-2020 om 13:47)
Joop, drink nog een lekker bakkie azijn leeg... Wat een kansloze opmerking van je zeg!
@joop (17-10-2020 om 10:18)
Ik weet niet waar u vandaan komt, maar jarenlang heeft iedereen hier gestemd voor de afbraak van de veiligheid-sector, want men wilt niet meer belasting betalen... En nu klagen dat agenten hun werk niet doen.... Als u niet weet waar u over praat, kunt u beter niks zeggen.
Joop (16-10-2020 om 19:06)
Te zot voor worden dat je als eigenaar zelf achter je gestolen spullen aan moet, terwijl de politie wekelijks brommertjes of aanhangwagentjes staat te controleren. En maar klagen dat er agenten te kort zijn. Het is maar waar je de prioriteit ligt. Hulde voor deze eigenaar!!!
Mijn mening (16-10-2020 om 16:13)
Gelukkig meerderjarig dan hebben ze straks een mooi strafblad . Lekker zwaar straffen graag.
Ronald Gillissen (16-10-2020 om 15:57)
Geef die politiehond een vette kluif. De crossmotor van mijn zoon is ook enkele maanden geleden gejat. Ik hoop dat de politie die ook zal terugvinden als ze wat doorzoekingen gaan doen bij die lui
Cookie-instellingen beheren