Weerbericht:
Opklaringen, geleidelijk toenemende bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Politiehond bijt verdachte diefstal panelen zonnepark

Toegevoegd: 18-10-2020, 09.49 uur
De ingezette politiehond beet de aangehouden verdachte.
De ingezette politiehond beet de aangehouden verdachte.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

'S-HEER ARENDSKERKE - Bij 's-Heer Arendskerke is vannacht een man aangehouden die ervan wordt verdacht diverse zonnepanelen te hebben gestolen bij een zonnepark. Bij zijn arrestatie werd hij gebeten door een politiehond.


Een beveiligingsmedewerker van het zonnepark aan de Sinoutskerkseweg in 's-Heer Hendrikskinderen ontdekte in de nacht van zaterdag op zondag enkele zonnepanelen in de berm. Hierop waarschuwde hij de politie. Die stelde zich vervolgens verdekt op omdat ze het vermoeden hadden dat de dieven de panelen later op zouden halen waardoor zij hen op heterdaad konden betrappen.

Rond 03.00 uur werd een 20-jarige man uit Yerseke bij de panelen aangehouden. Bij de arrestatie werd ook diensthond Barry ingezet. Deze beet de verdachte en de man raakte hierdoor lichtgewond, zo meldt de politie. Er vluchtte(n) ook nog één of meerdere personen weg. Daar is nog naar gezocht, maar er werd niemand meer aangetroffen.

Ter plekke werd een busje in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K.R. (26-10-2020 om 07:22)
Kijk..goed gedaan Barry,ben trots op je! Love you.. Mooi plaatje btw..dan ga je het busje niet meer in!
Marco (18-10-2020 om 15:12)
Het moet niet gekker worden, is geen enkel eigendom.meer veilig voor dat tuig. Mag hopen dat ze Barry volgende keer z'n gang laten gaan, en de bewuste dief nooit maar dan ook nooit meer kán stelen. Wat mij betreft ook en foto van de bewuste dader en het busje, zodat we met z"n allen de kans krijgen weer waakzame te worden.
cq (18-10-2020 om 14:55)
Een geluk dat deze honden afgericht worden op de mouw, benen in pakwerkers pak wel te verstaan. Als deze je in kruis kan pakken, zal het toch iets gevoeliger zijn! Barry ik zie je pret oogjes al, hoe meer weerstand hoe harder er in!
Peter (18-10-2020 om 14:11)
En als ze de andere daders dan hebben Michel? Deze arrestant weer vrijlaten?
Aanname (18-10-2020 om 13:37)
Goedzo, de hond heeft zeker wel een plekje verdiend op de foto, en trots dat hij is. Baasje mag er ook trots wezen dat deze verdachte zijn aangehouden. Al met al goed werk!
Michel (18-10-2020 om 12:16)
Goed gedaan Barry en natuurlijk zijn baasje ook. De crimineel vast houden tot de andere dader(s) ook zijn gepakt
Cookie-instellingen beheren