Weerbericht:
Toenemende bewolking, morgen soms (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie: Man Tholen stierf door misdrijf

Toegevoegd: 18-10-2020, 13.31 uur
Politie-onderzoek gisteren bij het haventje naast de Bergsediepsluis.
Politie-onderzoek gisteren bij het haventje naast de Bergsediepsluis.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

THOLEN - De man die zaterdagochtend levenloos werd aangetroffen bij het haventje bij de Bergsediepsluis in Tholen is inderdaad omgekomen door een misdrijf. Dat heeft de politie, die het onderzoek nog verder heeft opgeschaald, zojuist bevestigd.


Het stoffelijk overschot werd rond 09.00 uur gevonden op de keien onder een steiger in de buurt van de Oesterdam. Na een eerste onderzoek werd door de politie al verder opgeschaald. Een groot aantal technisch en tactisch rechercheurs kwam ter plekke en de politie zette ter plaatse een tent op. Ook werd een deel van de parkeerplaats afgezet met zwarte zeilen.

Een politiehelikopter kwam ter plekke om de situatie ook vanuit de lucht vast te leggen. Deze landde vervolgens op een grasveldje om even later weer op te stijgen. Er werd ook een politieboot ingezet. Tegen 14.00 uur werd het lichaam van de man met behulp van een hoogwerker van de brandweer Bergen op Zoom naar boven getild. Vervolgens werd nog urenlang onderzoek gedaan in een speciale tent van de politie. Ook werden ter plaatse enkele getuigen gehoord.

Nu duidelijk is dat er sprake is van een misdrijf heeft de politie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) geformeerd. Wat er precies is gebeurd, kan de politie nog niet zeggen. Ook is er nog geen informatie over wie het slachtoffer is. De politie doet hier nog onderzoek naar, zo laat een woordvoerder desgevraagd weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren