Weerbericht:
Morgen minder warm maar wel enkele regen- en onweersbuien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Veroorzakers dodelijk ongeval Vlissingen reden 150

Toegevoegd: 21-10-2020, 08.47 uur
Drie kwartier na de oproep waren er al zeven tips binnengekomen voor deze zaak bij de politie.
Drie kwartier na de oproep waren er al zeven tips binnengekomen voor deze zaak bij de politie.
© Foto: Tim Koster
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De politie is naarstig op zoek naar de bestuurder van een witte Volkswagen golf die op 10 juni betrokken was bij het dodelijke ongeval op de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen. De 42-jarige Inge Caljouw die daarbij werd aangereden overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.


Omstreeks 17:35 uur wilde Inge oversteken bij het kruispunt van de Burgemeester van Woelderenlaan met de Paauwenburgweg. Precies op dat moment werd zij aangereden door één van de witte Volkswagens.

De bestuurder van die auto reed zo hard dat zelfs een remweg van 75 meter niet kon voorkomen dat hij Inge aanreed. Daarna knalde hij nog op een tegemoetkomende auto en kwam hij uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. Inge Caljouw werd met een traumahelikopter naar een Rotterdams ziekenhuis gebracht, waar ze vier dagen later aan haar verwondingen overleed.

De 27-jarige Rotterdammer die het slachtoffer aanreed, werd direct na de aanrijding aangehouden en zit op dit moment vast. Uit een speekseltest kwam de indicatie naar voren dat de bestuurder mogelijk onder invloed verkeerde van THC, de werkzame stof in wiet.

De bestuurder van de andere Volkswagen Golf was na de aanrijding nergens meer te bekennen. Op basis van verklaringen, getuigen en sporenonderzoek blijkt dat de twee auto's vlak voor het ongeval rond de 150 kilometer per uur reden. Op de weg is 50 kilometer per uur toegestaan. Ook híj wordt verantwoordelijk gehouden voor de vermoedelijke straatrace en de erop volgende aanrijding. Ook is duidelijk dat de die bestuurder geen enkele vorm van hulp verleende toen het slachtoffer zwaargewond was.

In de uitzending van Opsporing Verzocht deed de politie een oproep aan getuigen om deze auto en bestuurder te helpen vinden. Drie kwartier na de oproep waren er al zeven tips binnengekomen voor deze zaak bij de politie.

Bekijk hieronder de video van Opsporing Verzocht:


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mafkees (26-10-2020 om 05:11)
Die jongen die het heeft gedaan vind het niet eens erg dat inge dood is.. en dat geld ook voor ze zusje moeser en vader die vinden het allemaal mr oke !dat heeft die zelf verteld!! Hij zit er niet mee. Ik hoop dat hij het dag licht nooit meer mag zien Domme junk
Moeder (21-10-2020 om 17:58)
Ook misdadig trouwens dat de dader niks wil zeggen. Gebruik je verstand - maar denkelijk ben je daarmee niet rijk bedeeld- en denk aan de nabestaanden! Je hebt je auto gebruikt als moordwapen. Vertel iig wat er precies is gebeurd en of je die andere bestuurder kent. Als je nog ietsje gevoel in je bast hebt...
Moeder (21-10-2020 om 17:09)
Vreselijk. Feitelijk zou dit "moord" genoemd moeten worden. Maar iig dood door (heel veel) schuld. Nogmaals heel veel sterkte voor allen die van haar hielden.
Auto Losers (21-10-2020 om 11:40)
Het zijn altijd van die stoere mannen die straatracers. Dat denken ze misschien zelf. Het overgrote deel ziet in een oopgopslag aan hun auto al wat een enorm minderwaardigheidscomplex daar de grondslag van is. Maar in hun bekrompen kleine geestjes is het stoer om te verongelukken en mensen dood te rijden, want wees eerlijk, de meeste kunnen echt niet eens normaal rijden laat staan dat ze kunnen "racen". Ook het CBR mag zich op de borst slaan dat ze dit soort lieden toch gewoon een rijbewijs gaven, maar ja, daarvan is al bekend dat die alleen maar winst nastreven zoals hier in NL dat het belangrijkste boven alles is.
Cookie-instellingen beheren