Weerbericht:
Zonnige perioden. Morgen in het noorden meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie neemt lachgas in beslag in Aardenburg

Toegevoegd: 21-10-2020, 11.57 uur
De in beslag genomen fles met lachgas.
De in beslag genomen fles met lachgas.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

AARDENBURG - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Aardenburg een fles met lachgas in beslag genomen die was aangetroffen in een auto.


Het voertuig was net stilgezet toen de politie besloot de inzittenden te controleren. De passagier in de auto bleek een fles lachgas bij zich te hebben. Volgens wijkagent Henk Wiegman had de fles zo'n 40 euro gekost en zou de inhoud goed zijn voor ruim 100 ballonnetjes. De fles is door de politie in beslag genomen en de passagier kreeg een reprimande.

Het vervoer van lachgas is in principe niet verboden. Met minder dan twee kilo lachgas mag je de weg op, maar moet de gasfles wel dicht zijn en vaststaan. Vervoer je echter meer dan twee kilo, dan valt dit onder de ADR, de Europese overeenkomst voor het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg. In dat geval gelden extra eisen voor het voertuig en de chauffeur zoals ladingzekering, etikettering en een specifieke opleiding. De meeste particulieren voldoen niet aan die eisen en mogen daarom niet meer dan 2 kilo lachgas vervoeren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren