Weerbericht:
Bewolkt, lokaal mist en vooral in het zuiden ook af en toe regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Drugsactie: 300 kilo coke in motorboot Breskens

Toegevoegd: 21-10-2020, 16.34 uur
In beslag genomen pakketten met cocaïne. De motorboot werd in beslag genomen.
In beslag genomen pakketten met cocaïne.
© Foto: Politie
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Bij de drugsactie gisteren op en rond de Westerschelde heeft de politie in Breskens in een snelle motorboot 300 kilo cocaïne ontdekt. Bij Zoutelande spoelde een tas met circa 50 kilo cocaïne aan. Er zijn drie arrestaties verricht.


Rechercheurs van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kwamen de drugs op het spoor tijdens een onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM). Het bootje met daarin de 300 kilo coke werd doorzocht in de haven van Breskens. Niet veel later spoelde bij Zoutelande de tas met 50 kilo cocaïne aan.

"Het vermoeden bestaat dat beide partijen drugs met elkaar te maken hebben, want de drugs aan boord van de motorboot zijn vermoedelijk uit de Westerschelde gevist, nadat de cocaïne vanaf een vrachtschip overboord is gezet. Waarschijnlijk koerste dit schip richting Antwerpen", zo laat de politie vandaag weten.

De driekoppige bemanning van de snelle motorboot, bestaande uit inwoners van Kampen (55 jaar), Urk (32 jaar) en Zwolle (31 jaar), werd aangehouden. Er hebben doorzoekingen plaatsgevonden in de woningen van de mannen, evenals op een verblijf op een camping in Emst. Bij deze doorzoekingen werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De cocaïne en de boot zijn in beslag genomen. 

In de haven van Vlissingen werd gistermiddag na de drugsvondst ook onderzoek gedaan aan boord van een schip. Dit meerde onder begeleiding van een politievaartuig af bij Visserijkade aan de Binnenhaven. Voor zover bekend werd bij deze doorzoeking echter niets bijzonders aangetroffen. Twee maanden geleden werd op dezelfde locatie ook al een schip doorzocht. Toen werden meerdere containers van boord gehaald en doorgelicht maar drugs werden ook toen niet gevonden.

De nu aangehouden verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten in alle beperkingen, waardoor ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anja De Hoofd (23-10-2020 om 01:45)
Ruben r de Vries
@ruben (21-10-2020 om 21:50)
Nachtvissen is tegenwoordig ook verdacht met al die rechercheurs hier....
Ruben (21-10-2020 om 19:23)
Op 14 oktober vaarde s’avonds rond half 8 ook een speedboot bij dishoek en stopte even op het strand in het donker
Johan (21-10-2020 om 18:23)
Tja camping het Hellegat is al paar jaar dicht dicht. daar werd dat spelletje twintig jaar lang gespeeld. Bootje over de dijk en even heen en weer naar zeeschip
Cookie-instellingen beheren