Weerbericht:
Bewolkt en lokaal motregen. Donderdag perioden met regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Geen 350 maar 545 kilo cocaïne ontdekt

Toegevoegd: 22-10-2020, 15.25 uur
De douane gisteren bij de Walcherse kust.
De douane gisteren bij de Walcherse kust.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Geen 300 maar bijna 550 kilo cocaïne zat er in de sporttas en de motorboot die gisteren in Zoutelande en Breskens werden onderzocht door politie en douane. Dat meldt de politie na aanvullend onderzoek.


Gisteren voer een snelle motorboot op de Westerschelde die naar voren was gekomen in een onderzoek naar drugshandel. In de haven van Breskens werd de boot doorzocht en in een verborgen ruimte werd een flinke hoeveelheid coke ontdekt. Niet veel later spoelde op het strand bij Zoutelande een tas met daarin eveneens cocaïne aan.

Gisteren meldde de politie dat in de snelle motorboot zo'n 300 kilo coke was gevonden. Inmiddels is de cocaïne gewogen en gebleken dat het om flink wat kilo's meer gaat, zo meldt de politie vandaag. "In de verborgen ruimte op de motorboot en op het strand van Zoutelande werd samen in totaal 545 kilo cocaïne aangetroffen", zo zegt een politiewoordvoerder van de Landelijke Eenheid nu. Zowel de drugs als de motorboot zijn in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klaas vaak (23-10-2020 om 18:31)
Die hebben wat uit te leggen aan de grote baas en zullen zeker in herhaling vallen omdat de baas nog wat tegoed heeft. Hoe stom kan je zijn om je met die troep in te laten.
Marcel (22-10-2020 om 22:27)
@johan Die 50.000 euro is de straat prijs, gebaseerd op de prijs per gram. De groothandelsprijs is ongeveer 20.000 per kilo. De waarde van deze vangst is dus eigenlijk zo’n 11miljoen in groothandelsprijs. Nu komt het trucje voordat het de straat op komt, iedere kg wordt versneden (in NL ongeveer 2 a 3x). Dus van 1 kg wordt 3 kg gemaakt, de uiteindelijke straatprijs van deze vangst is dan zo’n 82 miljoen. Maar dan is de partij al over vele schijven gegaan.
Johan (22-10-2020 om 17:10)
In een eerder bericht las ik dat de waarde van 1 kilo cocaïne ongeveer € 50.000,- is. Dat betekent dat 545 kg een waarde heeft van € 27.250.000,- oftewel zevenentwintig MILJOEN en tweehonderdvijftigduizend euro.......... Allemensen wat een geld! Als je een inkomen hebt van € 27.500,- per jaar, dan moet je hier 1.000 jaar voor werken (DUIZEND JAAR!). Als dit transport niet onderschept was, dan waren er een aantal mensen zo rijk geworden dat ze nooit meer hoeven te werken. Nu is dit natuurlijk geen pure winst, er worden ook kosten gemaakt, maar toch. Ik ben bang dat misdaad echt loont in deze wereld.
Cookie-instellingen beheren