Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Trucker veroordeeld voor ernstig ongeluk Axel

Toegevoegd: 22-10-2020, 17.27 uur
Bij het ongeluk raakten destijds twee personen gewond.
Bij het ongeluk raakten destijds twee personen gewond.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Middelburgse rechtbank heeft donderdag de 49-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur A. B., oor het veroorzaken van een verkeersongeval op de Langeweg bij Axel een taakstraf van 120 uur uur opgelegd. Ook mag hij zes maanden niet rijden.


Op 14 oktober 2017 stond B. met zijn vrachtwagencombinatie vrachtwagencombinatie op een noodvluchthaven terwijl stoppen of parkeren in zijn geval niet was toegestaan. Toen hij wilde keren of weer de weg wilde oprijden, merkte hij een naderende personenwagen niet op. Het resultaat was een aanrijding waarbij de bij de inzittenden van de personenwagen zwaar lichamelijk letsel (ettelijke botbreuken) opliepen.

Er was 160 uur taakstraf plus een rijontzegging van een jaar geëist.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (22-10-2020 om 18:52)
Was hij ook aanwezig op de zitting?
Cookie-instellingen beheren