Weerbericht:
Vannacht een mistbank. Overdag geregeld zon, in het zuiden en midden buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel tips over dodelijk ongeluk Vlissingen

Toegevoegd: 23-10-2020, 17.58 uur
De vrouw werd in haar rolstoel aangereden door de bestuurder van een personenauto.
De vrouw werd in haar rolstoel aangereden door de bestuurder van een personenauto.
© Foto: Tim Koster
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Bij de politie zijn inmiddels 39 tips binnen gekomen na de uitzending van Opsporing Verzocht over het dodelijk ongeval op 10 juni. Daarbij kwam de 42-jarige Inge Caljouw om het leven.


De meeste tips gaan volgens de politie over de tweede Volkswagen Golf die bij het ongeval was betrokken. De bestuurder van die auto is nog steeds spoorloos. De tipgevers noemen namen van de automobilist en er is volgens de politie ook specifieke informatie genoemd. De tips hebben nog niet geleid tot een aanhouding.

Op de bewuste dag omstreeks 17:35 uur wilde Inge oversteken bij het kruispunt van de Burgemeester van Woelderenlaan met de Paauwenburgweg. Precies op dat moment werd zij aangereden door één van de witte Volkswagens.

De bestuurder van die auto reed zo hard dat zelfs een remweg van 75 meter niet kon voorkomen dat hij Inge aanreed. Daarna knalde hij nog op een tegemoetkomende auto en kwam hij uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. Inge Caljouw werd met een traumahelikopter naar een Rotterdams ziekenhuis gebracht, waar ze vier dagen later aan haar verwondingen overleed.

De 27-jarige Rotterdammer die het slachtoffer aanreed, werd direct na de aanrijding aangehouden en zit op dit moment vast. Uit een speekseltest kwam de indicatie naar voren dat de bestuurder mogelijk onder invloed verkeerde van THC, de werkzame stof in wiet.

De bestuurder van de andere Volkswagen Golf was na de aanrijding nergens meer te bekennen. Op basis van verklaringen, getuigen en sporenonderzoek blijkt dat de twee auto's vlak voor het ongeval rond de 150 kilometer per uur reden. Op de weg is 50 kilometer per uur toegestaan. Ook híj wordt verantwoordelijk gehouden voor de vermoedelijke straatrace en de erop volgende aanrijding. Ook is duidelijk dat de die bestuurder geen enkele vorm van hulp verleende toen het slachtoffer zwaargewond was.

De 27-jarige verdachte was ten tijde van het ongeval onder invloed van THC, de werkzame stof in wiet. De politie vermoedt dat hij de tweede bestuurder kent. Maar hij wil daar niks over zeggen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren