Weerbericht:
In de nacht en ochtend regen en (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachten drugsvangst Breskens langer vast

Toegevoegd: 23-10-2020, 18.16 uur
De verdachten blijven nog zeker twee weken vast zitten.
De verdachten blijven nog zeker twee weken vast zitten.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - De drie verdachten die afgelopen dinsdag werden opgepakt vanwege een drugsvondst in de haven van Breskens blijven nog zeker twee weken vast zitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam vandaag beslist.


Rechercheurs van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kwamen de drugs op het spoor tijdens een onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM). Het bootje met daarin de vele kilo’s coke werd doorzocht in de haven van Breskens. Niet veel later spoelde bij Zoutelande de tas met 50 kilo cocaïne aan.

"Het vermoeden bestaat dat beide partijen drugs met elkaar te maken hebben, want de drugs aan boord van de motorboot zijn vermoedelijk uit de Westerschelde gevist, nadat de cocaïne vanaf een vrachtschip overboord is gezet. Waarschijnlijk koerste dit schip richting Antwerpen", zo laat de politie weten.

De driekoppige bemanning van de snelle motorboot, bestaande uit inwoners van Kampen (55 jaar), Urk (32 jaar) en Zwolle (31 jaar), werd aangehouden. Er hebben doorzoekingen plaatsgevonden in de woningen van de mannen, evenals op een verblijf op een camping in Emst. Bij deze doorzoekingen werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De cocaïne en de boot zijn in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren