Weerbericht:
Toenemende bewolking, morgen soms (mot)regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

OM eist taakstraf voor professionele hennepkwekerij

Toegevoegd: 23-10-2020, 18.25 uur
OM eist taakstraf voor professionele hennepkwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het was een mooi verhaal dat C. K. (52) uit Sint Jansteen vrijdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg vertelde. Elk jaar moest er in zijn tuin - hij woonde toen nog in Terneuzen -een zwembadje voor zijn kinderen worden opgetuigd. En ook weer afgebroken.


Om daar een eind aan te maken ging hij een zwembad bouwen. Een hels karwei, maar voor zijn kinderen had hij alles over. Vijftien kuub grond had hij al afgevoerd, maar het grondwater speelde de bouw parten. Einde zwembad. Het inmiddels grote gat weer volstorten zag hij niet zitten en er daagde een oplossing: de vier muren stonden er al dus balken plaatsen en daar bovenop beton storten. Misschien nog de boel betegelen?

K. had buiten een oplettende agent gerekend. Die zag al veel eerder dat K. met zijn megaklus bezig was en had zo zijn vraagtekens. Er werd wat getapt, geobserveerd en op 13 augustus stapte de politie de woning in Terneuzen binnen. Na wat zoekwerk ontdekten ze een luikje in voormalige zwembad en ontvouwde zich daar een professionele hennepkwekerij met alles erop en eraan met 170 planten.

K. zei van niets te weten en wees met beschuldigende vinger naar zijn inmiddels ex-echtgenote. Officier van justitie Oosterveld liet het verhaal van K,. maar voor wat het was en eiste een taakstraf van 180 uur plus een voorwaardelijke celstraf van een maande tegen K. Ook zou hij moeten worden 'geplukt' voor een bedrag van bijna anderhalve ton. De uitspraak is over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren