Weerbericht:
Van tijd tot tijd onweersbuien. Morgenmiddag veel regen
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 74 km

Woningen ontruimd na gaslek Kwadendamme

Toegevoegd: 24-10-2020, 23.27 uur
Door: Manfred Berrevoets

KWADENDAMME - In Kwadendamme is zaterdag aan het begin van de zaterdagavond een gaslekkage ontstaan. Drie woningen zijn ontruimd.


Om 18.20 uur werd bij de brandweer een melding gedaan van een gaslucht. De brandweer is vervolgens uitgerukt en heeft metingen gedaan in de omgeving. Vervolgens werd er een lek ontdekt in de transportgasleiding aan de Siguitsedijk.

Het gas spuit uit de grond en drie woningen met in totaal zes personen zijn voor de zekerheid ontruimd. Zij hebben tijdelijke opvang bij familie of vrienden gevonden. De overige bewoners in de directe omgeving zijn door brandweerpersoneel geïnformeerd. Er is soms een gaslucht te ruiken maar er zijn volgens de brandweer geen te hoge concentraties gas gemeten.

Personeel van netbeheerder DNWG zal de leiding vannacht repareren. Tijdens de werkzaamheden zal de gasvoorziening in de omgeving intact blijven. Dat is ook de reden waarom de werkzaamheden langere tijd duren. De weg is ter hoogte van de Fransjesweg afgesloten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren