Weerbericht:
Toenemende bewolking, morgen soms (mot)regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Drugspanden gesloten in Terneuzen, Koewacht en Sluiskil

Toegevoegd: 29-10-2020, 17.51 uur
Drugspanden gesloten in Terneuzen, Koewacht en Sluiskil
© Foto: Gemeente Terneuzen
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Burgemeester Jan Lonink van de gemeente Terneuzen heeft deze maand vier panden gesloten vanwege drugsovertredingen. Het gaat om woningen in Terneuzen, Koewacht en Sluiskil.


In een woning aan de Aagje Dekenstraat in Terneuzen werd dit jaar op 26 mei een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 298 hennepplanten. De woning is voor een periode van drie maanden gesloten.

Een woning aan de Vlasstraat in Koewacht is voor een periode van zes maanden gesloten. Hier werd op 28 maart jl. ook een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen die 98 planten telde. Ook werd en ruim 8 kilo aan henneptoppen gevonden. Een andere woning in Koewacht is voor een periode van drie maanden gesloten. In het pand aan de Nieuwstraat werd op 15 februari 2019 een hennepkwekerij met 40 planten aangetroffen.

In een woning aan de Kanaalweg in Sluiskil werd op 26 mei van dit jaar een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen, waaronder maar niet uitsluitend, 5 kilo speed, 1 kilo cocaïne, meer dan 1600 MDMA pillen, 2240 gram MDMA LSD, een grote hoeveelheid versnijdingsmiddel, wapens en bijbehorende munitie. Daarnaast werden er stoffen aangetroffen die gebruikt (kunnen) worden voor de vervaardiging van harddrugs. Deze woning is vandaag voor een periode van zes maanden gesloten wegens verzwarende omstandigheden.

De bestuurlijke maatregelen zijn genomen op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat door illegale kwekerijen wordt veroorzaakt. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klaas vaak (30-10-2020 om 08:28)
En gelijk fatsoenlijke huurders er in.
Cookie-instellingen beheren