Weerbericht:
Bewolkt en nat weekeinde
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 6 km

Drie jaar cel geëist voor dodelijk ongeval Kats

Toegevoegd: 30-10-2020, 07.52 uur - Update: 30-10-2020, 13.10 uur
De motorrijder overleed ter plekke.
De motorrijder overleed ter plekke.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 44-jarige A. Z. uit Nieuwerkerk zou drie jaar de cel in moeten en een rijverbod van 5,5 jaar opgelegd moeten krijgen, zo vindt het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg.


De Nieuwerkerker, die zelf vindt dat hij 'er een zooitje' van heeft gemaakt, wordt ervan verdacht op 2 juni van dit jaar op de Deltaweg bij Kats een motorrijder te hebben aangereden, die daardoor kwam te overlijden. Hij zou onder invloed van drank hebben gereden, een mobieltje in de hand hebben gehad, met enige regelmaat op de verkeerde weghelft zijn gekomen en ook nog eens hebben gereden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Dat laatste gebeurde eind maart, toen hij veel en veel te hard over die Deltaweg bij Kats reed en na het inhalen een auto sneed, die daardoor schade opliep. Z. ging er als een haas vandoor en bereikte daarbij snelheden van 176 kilometer per uur, terwijl daar maximum 80 is toegestaan. Zijn rijbewijs werd toen ingevorderd.

Desondanks bleef Z. gewoon autorijden. Midden april kwam hij in beeld toen hij door een voorrangsfout de aandacht van de politie trok. Z.'s rijbewijs was nog steeds ingevorderd en vertelde gewoon elke dag te hebben gereden. De rechtbank doet 12 november uitspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (30-10-2020 om 11:57)
Ongelooflijk . maar 3 jaar geëist . en dat voor een misdrijf met voorbedaagde rade.
meedenker (30-10-2020 om 10:35)
Veroorzaker reed volgens de gegeven informatie in een bedrijfsbusje, naar mijn inziens is de werkgever mede verantwoordelijk omdat deze moet controleren dat zijn werknemer in bezit is (en blijft) van een geldig rijbewijs. Meestal wordt dit bij aanvang van de arbeidsovereenkomst gecontroleerd maar een periodieke controle hierop zou volgens mijn idee een goede zaak zijn, zeker na een veroordeling op eerdere overtreding(en)
Rini (30-10-2020 om 10:07)
Deze man heeft werkelijk waar alles fout gedaan wat je maar fout kan doen!
jan (30-10-2020 om 09:53)
de dode en zijn familie hebben levenslang. die man heeft duidelijk bewezen dat het hem allemaal niets uitmaakt. waarom geen tbs en nooit meer een rijbewijs? want dat wordt de rest van zijn zielige leven bijstand. leven op kosten van de gemeenschap.
AntiGSM (30-10-2020 om 09:28)
Eerst maar eens kijken wat er van deze straf in werkelijkheid overblijft. Als de eis van het O.M wordt gevolgd dan is het voor Nederlandse begrippen een redelijk fatsoenlijke straf al is deze als je iemand "vermoord" altijd te laag. We zullen echt naar andere straffen en vooral handhaving moeten om alcohol, drugs en smartphone gebruik (de 3 meest voorkomende oorzaken van verkeersongevallen) in te dammen. Voorlopig is het dweilen met de kraan open.
Rene (30-10-2020 om 08:30)
Dat rijverbod zou in dit soort gevallen levenslang moeten zijn. Maar gezien de mentaliteit van deze meneer (en vele anderen) zou een veel langere gevangenisstraf een meer voor de hand liggende straf moeten zijn. Die rijverboden stellen toch niets voor?
Cookie-instellingen beheren