Weerbericht:
Perioden met zon, morgen bewolkt en in de noordelijke helft af en toe regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Man laat ander zonder rijbewijs rijden: voertuig kwijt

Toegevoegd: 31-10-2020, 10.59 uur
Man laat ander zonder rijbewijs rijden: voertuig kwijt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op de Adriaen Coortelaan in Vlissingen hebben agenten vrijdag een 38-jarige man betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Saillant detail: hij chauffeurde voor iemand die wist dat de man zonder rijbewijs reed. Dat koste de voertuigeigenaar zijn auto. Deze werd namelijk in beslag genomen.


De politie controleerde het voertuig vrijdagavond. Hierbij bleek dat de 38-jarige bestuurder, die geen bekende woonplaats in Nederland heeft, niet in het bezit was van een rijbewijs. Nader onderzoek wees bovendien uit dat het al de vierde keer was dat de man werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De politie nam daarop contact op met het Openbaar Ministerie (OM).

De officier van justitie besloot dat het voertuig waarin de man reed in beslag genomen moest worden. Het Openbaar Ministerie beoordeelt op een later moment nog wat er met het voertuig moet gebeuren. De eigenaar van de auto was volgens de politie de bijrijder. "Hij wist dat de man geen rijbewijs had, maar had hem toch gevraagd om te gaan rijden. De man vertelde dat hij zelf te moe was om te rijden", zo zegt de politie.

De 38-jarige man kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750