Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 29 km

Situatie bij Kapelse scholen veiliger

Toegevoegd: 09-01-2007, 14.10 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
KAPELLE - De verkeersmaatregelen die de gemeente Kapelle heeft getroffen bij de twee vestigingen aan de christelijke basisschool ’t Honk aan de Van der Biltlaan, hebben het gewenste effect. Volgens schooldirecteur A. van Hoepen zijn de eerste ervaringen positief.

De basisschool beschikt aan de drukbereden Van der Biltlaan in Kapelle over twee locaties: ’t Kleine Honk en ’t Grote Honk. In ’t Kleine Honk zijn de jongste leerlingen (groep 1 tot en met 3) ondergebracht. Het gebouw is recent uitgebreid met twee lokalen. Dat heeft geleid tot een aanzienlijke toename van het aantal leerlingen: van negentig naar honderdveertig. Mede tegen die achtergrond heeft de gemeente Kapelle bij ’t Kleine Honk een paar ’hobbels’ in het wegdek aangebracht om automobilisten te dwingen gas terug te nemen. Bij ’t Grote Honk (ongeveer 230 leerlingen) vormt een verkeersdrempel een obstakel voor al te haastige autobestuurders. Schooldirecteur Van Hoepen heeft de indruk dat de maatregelen helpen. ,,Er wordt in ieder geval minder hard gereden.“ Ongelukken zijn er in de directe omgeving van de twee schoolvestigingen nooit gebeurd, aldus Van Hoepen, maar soms scheelde dat slechts een haar.

Zebrapad
Directeur Van Hoepen had graag gezien dat bij zijn school ook een zebrapad zou worden aangelegd. Dat bleek echter uit verkeersrtechnisch oogpunt onhaalbaar. Ouders

Niet alleen hardrijders vormden een gevaar voor de schoolkinderen, ook ouders zorgen met hun slordig geparkeerde auto’s regelmatig voor chaotische taferelen rond de school. Vooral bij slecht weer, als veel ouders hun kinderen met de auto van school halen of naar school brengen, is de situatie aan de Van der Biltlaan vaak onvoorzichtelijk. De verkeersophopeningen zorgen bovendien voor ergernis bij omwonenden die hun uitrit geblokkeerd zien.

Om dat tegen te gaan heeft de schoolleiding de ouders van haar leerlingen al diverse malen op het hart gedrukt om de kinderen zoveel mogelijk met de fiets van en en naar school te brengen. De politie gaat in de toekomst strenger controlereen in de omgeving van scholen. Het gemeentebestuur van Kapelle heeft dat met de politie afgesproken.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren