Weerbericht:
Toenemende bewolking, in het noordwesten lichte regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobilist onder invloed van drank en drugs

Toegevoegd: 31-10-2020, 11.20 uur
Automobilist onder invloed van drank en drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RILLAND - Op industrieterrein De Poort in Rilland heeft de politie vrijdagavond een automobilist betrapt die onder invloed reed van zowel alcohol als drugs. Hij kreeg een rijverbod opgelegd.


De man, een 41-jarige inwoner van 's-Heer Arendskerke werd door de agenten op straat onderwerpen aan een blaastest omdat ze bij aanspreken het vermoeden kregen dat hij onder invloed van alcohol was. De blaastest wees uit dat er inderdaad sprake was van alcoholgebruik. Omdat de man zelf verklaarde dat hij 'een snuifje' had genomen, deden de agenten er maar meteen een speekseltest achteraan. Deze gaf een positieve uitslag op het gebruik van cocaïne.

De man werd meegenomen naar het politiebureau. Daar kwam ook een GGD-arts naartoe zodat een bloedmonster afgenomen kon worden. Het bloedmonster zal worden onderzocht door een laborant van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Als de uitslag bekend is neemt een officier van justitie een besluit over de verdere afhandeling van de zaak. Voor nu kreeg de automobilist een algeheel rijverbod van 24 uur.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (31-10-2020 om 19:12)
een paar uur papier prikken zeker
Ko Tazelaar (31-10-2020 om 16:36)
goede wetgeving in dit land,laat een ieder die gepakt word en onder invloed is ,na 24 uur weer vrij ,kunnen ze nog eens gepakt worden,goede formule,en tel uit je winst,des te minder moet de brave burger ,minder belasting betalen,