Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
48 files van totaal 166 km

Tientallen jongeren bij illegale feestjes, 1 arrestatie

Toegevoegd: 01-11-2020, 10.33 uur
Tientallen jongeren bij illegale feestjes, 1 arrestatie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond en -nacht ingegrepen bij drie verschillende illegale feestjes waaraan in totaal enkele tientallen jongeren deelnamen. Alle aanwezigen kregen een boete voor het overtreden van de coronamaatregelen.


Omstreeks 23.15 uur meldden omwonenden van de woonboulevard in Goes dat er in de buurt harde muziek klonk. Hun vermoeden was dat er ergens een feestje gaande was. De politie ging op het geluid af en trof in een loods aan de Lorentzstraat een groep van tussen de 20 en 30 jongeren die een feestje hielden. Van de jongeren (allemaal tussen de 18 en 21 jaar oud) zijn de gegevens genoteerd. Ze krijgen allemaal een bekeuring voor het overtreden van de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het COVID19-virus te voorkomen.

Ook door omwonenden van de Sloelaan in Terneuzen werd melding gedaan van geluidsoverlast. Rond middernacht gaven zij door dat er in de buurt vermoedelijk een feestje gaande was, want er was harde muziek en geschreeuw te horen. Surveillerende agenten troffen vervolgens een tiental jongeren tussen de 15 en 18 jaar oud die met elkaar aan het drinken waren. Van negen van de tien mensen zijn gegevens genoteerd. Zij krijgen een bekeuring voor het overtreden van de coronaregels. De tiende aanwezige rende weg en kon niet meer worden getraceerd.

Omwonenden van de Kerkring in ’s-Heer Abtskerke maakten rond 02.50 uur ook melding van harde muziek. Ook hier gingen agenten poolshoogte nemen. Dit keer werd in een soort bouwkeet een groep van negen jongeren (tussen 19 en 22 jaar oud) aangetroffen die zich volgens de politie overduidelijk niet aan de coronamaatregelen hielden.

“De jongeren waren met teveel personen bij elkaar en hielden onderling geen afstand. Aan alle negen aanwezigen is proces-verbaal aangezegd”, zo laat de politie weten. Een aantal jongeren ging met de agenten in discussie over de maatregelen en het handhaven daarvan. Eén van hen, een 21-jarige inwoner van Den Bosch, beledigde een agent. Hij werd hierop aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. De Brabander zit nog vast en wordt vandaag gehoord.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mieke (3-11-2020 om 14:40)
Dat ze de maatregelen overtraden vind ik geen punt, die zijn bespottelijk. Dat hysterische gedoe zou zo snel mogelijk moeten stoppen, de kans op besmetting en overlijden is ongeveer gelijk aan de griep, zie de cijfers. Maar dat de herrie aangepakt wordt, prima.
Boss (2-11-2020 om 17:20)
Ondertussen zijn er nu al een aantal illegale feestjes geweest. Maar zijn er ook besmettingen terug naar deze feestjes te herleiden?
Geen vraag naar (2-11-2020 om 15:10)
@ bezorgde zorgsaam medewerker, waarom heeft zorgsaam NUL openstaande vacatures voor IC personeel ?
Der Spiegel (2-11-2020 om 15:06)
En zelf straks allemaal weer op comazuip wintersport en coronaval, want dat zijn tenslotte de aangetoonde besmettingshaarden geweest. Of gingen jullie dat ook allemaal afzweren soms ?
bram goeree (2-11-2020 om 14:08)
Ddr ,dus volgens jou mogen ze gewoon door gaan met hun ''illegale feesten ''.en daar besmet worden ,anderen aan steken en nog meer mensen in het ziekenhuis .de zorg medewerkers zullen ''blij '' zijn met zo een domme reactie .en natuurlijk heeft iedereen hier wel eens een overtreding begaan maar neem aan dat deze NIET ten koste van de volks gezondheid gingen .
Ria Wilbrink (2-11-2020 om 12:41)
Waarom hoeven de illegale feestgangers niet met allen op 1 plaats blijven? gezamenlijk feesten en ook gezamenlijk in Quarantine. ( 10 dagen) Dat moest al met cruiseschepen en andere feest boten. De verspreiding van de Corona kan niet alleen met hoge boetes bestreden worden. Dus niet naar huis of werk en zeker met allen in bussen en daar vast laten zitten tot de wettelijke Quarantaine tijd voorbij is. In de Media zag men jongeren met wijd open ogen waggelen van drank en drugs. Dat meervoudig alleen het aantal zieken en besmettingen. Ziekenhuizen zitten vol dankzij hun gedrag van enkele jongeren en als ze ziek zijn hebben ze ook voorrang.
Cookie-instellingen beheren