Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en een enkele bui, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Tientallen jongeren bij illegale feestjes, 1 arrestatie

Toegevoegd: 01-11-2020, 10.33 uur
Tientallen jongeren bij illegale feestjes, 1 arrestatie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond en -nacht ingegrepen bij drie verschillende illegale feestjes waaraan in totaal enkele tientallen jongeren deelnamen. Alle aanwezigen kregen een boete voor het overtreden van de coronamaatregelen.


Omstreeks 23.15 uur meldden omwonenden van de woonboulevard in Goes dat er in de buurt harde muziek klonk. Hun vermoeden was dat er ergens een feestje gaande was. De politie ging op het geluid af en trof in een loods aan de Lorentzstraat een groep van tussen de 20 en 30 jongeren die een feestje hielden. Van de jongeren (allemaal tussen de 18 en 21 jaar oud) zijn de gegevens genoteerd. Ze krijgen allemaal een bekeuring voor het overtreden van de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het COVID19-virus te voorkomen.

Ook door omwonenden van de Sloelaan in Terneuzen werd melding gedaan van geluidsoverlast. Rond middernacht gaven zij door dat er in de buurt vermoedelijk een feestje gaande was, want er was harde muziek en geschreeuw te horen. Surveillerende agenten troffen vervolgens een tiental jongeren tussen de 15 en 18 jaar oud die met elkaar aan het drinken waren. Van negen van de tien mensen zijn gegevens genoteerd. Zij krijgen een bekeuring voor het overtreden van de coronaregels. De tiende aanwezige rende weg en kon niet meer worden getraceerd.

Omwonenden van de Kerkring in ’s-Heer Abtskerke maakten rond 02.50 uur ook melding van harde muziek. Ook hier gingen agenten poolshoogte nemen. Dit keer werd in een soort bouwkeet een groep van negen jongeren (tussen 19 en 22 jaar oud) aangetroffen die zich volgens de politie overduidelijk niet aan de coronamaatregelen hielden.

“De jongeren waren met teveel personen bij elkaar en hielden onderling geen afstand. Aan alle negen aanwezigen is proces-verbaal aangezegd”, zo laat de politie weten. Een aantal jongeren ging met de agenten in discussie over de maatregelen en het handhaven daarvan. Eén van hen, een 21-jarige inwoner van Den Bosch, beledigde een agent. Hij werd hierop aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. De Brabander zit nog vast en wordt vandaag gehoord.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (6-11-2020 om 17:49)
@Louis Dekker, helemaal met u eens dat, ik kan het niet beter beantwoorden.
Louis Dekker (6-11-2020 om 10:10)
Ah het gaat je dus om een baan. Wel ik heb die nog steeds ja ben nm zelfstandige die hard moet werken om de opdrachten te krijgen en die ook maanden zonder inkomsten heeft gezeten.. Ik begrijp dat een baan dus de perverse driver is van jou.... hoeveel doden is covid jou waard om je baan te behouden. In zeeland schieten de besmettingen omhoog omdat mensen zoals zich niet aan de regels houden omdat ze vinden dat ze disproportioneel zijn. Buiten dat, de maatregelen zijn in vergelijk met andere landen nog mild en wat mij betreft nog veels te soft ... Mensen die zich willens en weten niet aan de regels houden en opzettelijk andere besmetten moeten worden geisoleerd van de maatschappij.
Ria (6-11-2020 om 09:39)
als het 1 feestje was, maar die jongeren weten vaak precies waar het volgende feestje is en gaan op die manier naar meerdere feestjes toe.
mieke (5-11-2020 om 15:35)
Nee, ik vergelijk het niet met een griepJE. Mijn woorden niet verdraaien. Dat doen die gehoorzame angsthazen steeds. Het gaat om zoiets als een serieuze griep, maar de maatregelen zijn disproportioneel. Het middel is erger dan de kwaal. En wat helemaal schandalig is is dat dit virus niet eens geïsoleerd is, het wordt als een politiek machtsmiddel gebruikt. Ik vind het niet slim van mensen als ze dat niet door hebben. Jij zult je baan wel niet kwijt zijn.
LeProCon (5-11-2020 om 06:58)
Onder welke steen kom jij vandaan Mieke? Over Welke cijfers heb je het? Covid vergelijken met een griepje is naïef en dom ....dus de conclusie moet welhaast zijn dat je dom ben.
W.S.M. ( Tim Fakkeldij (4-11-2020 om 12:44)
Wellicht zie ik het fout, maar zijn er nu meer feestjes als voor heen, of valt het nu meer op? Het is verboden dus nu doen we het juist, lekker dwars, de gevolgen is toch ons probleem niet!
Cookie-instellingen beheren