Weerbericht:
Wolkenvelden, in het zuidoosten zon
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 18 km

Hardrijders, drankrijder en persoon zonder rijbewijs

Toegevoegd: 02-11-2020, 11.40 uur
Hardrijders, drankrijder en persoon zonder rijbewijs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - Bij verkeerscontroles in Hulst en omgeving heeft de politie zondagavond en -nacht 12 hardrijders bekeurd. Ook werd iemand betrapt op het rijden zonder rijbewijs en werd iemand gepakt die reed met een slok op. Verder werd nog iemand aan de kant gezet die maar liefst 13 openstaande boetes had met een totaalbedrag van meer dan 5.000 euro.


Op achtereenvolgens de Zoetevaart en de Grote Kreekweg in Hulst werd met laserapparatuur op snelheid gecontroleerd. Hierna werd op een parkeerterrein aan de Gentsevaart in Kapellebrug een controlestraat ingericht. Hier werd één automobilist betrapt die te diep in het glaasje had gekeken. Hij blies 265 Ug.l. Een 25-jarige man uit Sas van Gent reed 15 kilometer te hard. Bij het noteren van zijn persoonsgegevens bleek dat hij voor 5.604 euro aan boetes openstaan. Hij kon deze niet betalen daarom werd zijn werkbus in beslag genomen.

Tussen 01.00 en 02.00 uur controleerde de politie op snelheid op de Langeweg bij Absdale. Een automobilist werd op de bon geslingerd omdat hij 136 kilometer per uur reed terwijl 100 kilometer per uur was toegestaan. Een 19-jarige bestuurder werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Zijn auto bleek bovendien niet te zijn verzekerd.

De politie controleert de komende tijd op diverse locaties in Zeeland om blijvend aandacht te vragen voor ernstige verkeersongelukken. Bij enkele controles, zoals deze in de gemeente Hulst, sluiten ook vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland aan. Samen met instanties zoals de provincie en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) willen zij een actieve bijdrage leveren om het verkeer in Zeeland veiliger te maken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
exportzeeuw (3-11-2020 om 06:43)
rijden zonder verzekering? dat snap ik niet. als je een auto hebt en die is niet verzekerd krijg je toch bericht van het RDW?! misschien net gekocht en dan gelijk rijden zonder verzekering?
JFK (2-11-2020 om 16:23)
conclusie, moet veel vaker gebeuren en niet alleen daar.
Encore ! (2-11-2020 om 14:34)
Merkwaardig dat in coronatijd waarin de politie zgn overbelast is ze dan ineens tijd hebben voor dit soort dingen waar ze anders zelden naar omkeken. Klinkt een beetje als de zorg die overbelast is maar tijd heeft voor tiktok filmpjes en absoluut zich niet mag vervelen door te weinig werk. Ik applaudisseer wel naar de agenten als ik ze zie. ook al rijden ze hier door op maandag morgen gesloten winkelstraten waar daadwerkelijk helemaal niemand maar dan ook niemand is.
Cookie-instellingen beheren