Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en een enkele bui, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

7e Coronateststraat opent in Sint-Maartensdijk

Toegevoegd: 02-11-2020, 13.36 uur
7e Coronateststraat opent in Sint-Maartensdijk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SINT-MAARTENSDIJK - In een voormalige bouwmarkt in Sint-Maartensdijk wordt morgen door de GGD Zeeland een teststraat geopend om te kunnen testen op het coronavirus. De nieuwe teststraat is de zevende van de GGD in de provincie.


De teststraat aan de Nijverheidsweg 4 is iedere ochtend op werkdagen geopend en kan - na het maken van een testafspraak - met de auto, per fiets of lopend worden bezocht voor een corona-testafname. De GGD verwacht dat naast inwoners van Tholen veel Brabanders gebruik zullen maken van deze teststraat. Ilona Schinkelshoek, coördinator bemonstering en triage bij GGD Zeeland: "We verwachten met het openen van deze teststraat echt in een behoefte te voorzien. Inwoners van Tholen hoeven minder ver te reizen en voor inwoners van Brabant is de testlocatie in Sint-Maartensdijk een extra optie naast Roosendaal en Goes."

Het gemeentebestuur van Tholen is ook blij met de komst van de teststraat. Wethouder Corniel van Leeuwen: "Dat GGD Zeeland met een teststraat naar onze gemeente komt, stellen we bijzonder op prijs. We hebben ons daar als college van burgemeester en wethouders hard voor gemaakt. Dit maakt het voor Tholenaren zoveel gemakkelijker om zich te laten testen. Zeker is het erg dat het nodig is, maar door snel en dichtbij te kunnen testen, weten we ook sneller of sprake is van besmettingen en kan men maatregelen nemen. Zo krijgen we samen grip op het virus en dat is keihard nodig."

Mensen die klachten hebben die passen bij het coronavirus kunnen een afspraak maken voor een test door te bellen naar het landelijke nummer 0800-1202. Ze kunnen ook een afspraak maken via de website www.rijksoverheid.nl/coronatest. Bellen kan dagelijks tussen 08.00 en 20.00 uur. Houd hiervoor je burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Om online een afspraak te kunnen maken heb je je DigiD nodig.

Zeeland heeft nu in totaal zeven testlocaties: Goes, Hulst, Oostburg, Sint-Maartensdijk, Terneuzen, Vlissingen en Zierikzee. 

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren