Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en een enkele bui, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Lonink: 'Geen ruimte voor lokale versoepeling'

Toegevoegd: 04-11-2020, 09.34 uur
Lonink: 'Geen ruimte voor lokale versoepeling'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Er is in onze provincie geen ruimte voor lokale versoepeling van de coronamaatregelen. Dat zegt Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland in een reactie op de nieuwe, strengere coronamaatregelen die gisteren werden afgekondigd tijdens een persconferentie van het kabinet.


Lonink: "We zagen de afgelopen week in Zeeland het aantal besmettingen nog steeds toenemen. Zo zeer dat we door het Rijk mogelijk ook in de categorie ‘ernstig’ worden geplaatst. Ook in Zeeland neemt de druk op de zorg toe. Er is op dit moment dan ook nog geen ruimte voor een lokale versoepeling van de maatregelen."

De VRZ-voorzitter vervolgt: "Het is belangrijk dat het aantal besmettingen nu zo snel mogelijk gaat dalen. Dat het virus nog sneller wordt afgeremd. Om te zorgen dat er minder mensen in het ziekenhuis terecht komen. Hiervoor is het van belang dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt en de maatregelen blijft volhouden. Hoe lastig dat soms ook is. Dit doe je voor jezelf en voor je naasten. Alleen dan krijgen we het virus onder controle. We moeten dit samen doen."

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjaak (4-11-2020 om 18:26)
Versoepelen of niet, daar gaat Lonink niet eens over. Het Kabinet voert de maatregelen in, die moet dan versoepelingen regelen. Hooguit dat Lonink een voorstel mag dien, in de stijl van "nog extra vakantie erbij"?
willem (4-11-2020 om 17:55)
wie stond reclame te maken om toeristen binnen te lokken?? en nu als een blad omdraaien?
bert kaiser (4-11-2020 om 15:04)
deze week een busje met 5 arbeids migranten uit het oostblok nieuw in Terneuzen ,niets thuis blijven,gelijk de volgende dag aan het werk , en wij maar binnen blijven? dat is toch niet uit te leggen
Vrijblijvend advies, lees een horoscoop (4-11-2020 om 12:58)
Sorry hoor maar minister president meester rutte zegt dat we gewoon allemaal op vakantie kunnen naar ons vakantiehuisje en kleine uitstapjes plannen e.d. als we maar 1,5 m afstand houden en in het buitenland gelden de buitenlandse regels, niet die van loonink. Want "mogelijk" en "advies" is gewoon koffiedik kijken en daarvoor mailen we jomanda wel. Gebrek aan daadkracht en samenwerking is waar het virus pas echt van toeneemt.
jacob (4-11-2020 om 11:50)
Kom naar Zeeland was een credo dat massaal door de buitenlandse toerist werd gehonoreerd. En nu kom je nog veel zuider buren tegen waar de besmettings graad erg hoog ligt. Waarom de grenzen niet gesloten houden toen het nodig was. Zo kom je aan een grotere besmettingsgraad. Met dank aan de overheid.
Oehoe (4-11-2020 om 11:33)
maar hoe gaat meneer loonink dan alle buitenlandse toeristen tegenhouden want het advies is hier om geen onnodige reizen te doen. toerisme is niet noodzakelijk.
Cookie-instellingen beheren