Weerbericht:
Eerst op meerdere plaatsen mist, overdag geleidelijk zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestaties na vernieling bewakingscamera Dauwendaele

Toegevoegd: 09-11-2020, 17.00 uur - Update: 09-11-2020, 23.29 uur
Arrestaties na vernieling bewakingscamera Dauwendaele
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft twee jongens uit de Middelburgse wijk Dauwendaele gearresteerd voor een recente vernieling van bewakingscamera's aan de Meanderhofstraat. Eén van de jongens wordt vervolgd, de ander niet.


Naar aanleiding van de overlast in de wijk Dauwendaele plaatste de gemeente op donderdag 5 november een mobiele camera-unit met drie camera's in de Meanderhofstraat. Dit naar aanleiding van problemen met jongeren in de wijk. Afgelopen vrijdagavond zagen agenten dat de camera-unit was vernield: één van de camera's lag op de grond.

De politie had twee jongens zien wegrennen en van één van hen kon een duidelijk signalement worden vastgesteld. Zaterdag rond 17.00 uur zagen twee agenten in de buurt van de Meanderhofstraat een jongen wiens signalement overeenkwam met de jongen die vrijdag was weggerend. Hij werd hierop aangehouden. Het bleek te gaan om een 15-jarige jongen uit de wijk.

De jongen werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht en zijn ouders werden in kennis gesteld over de arrestatie. De jongen werd zondag verhoord en bekende dat hij de camera had vernield. Hij werd zondag aan het eind van de middag in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij moet zich later tijdens een TRIP-zitting tegenover de officier van justitie verantwoorden. De politie heeft Veilig Thuis over de gezinssituatie geïnformeerd.

Vanochtend werd ook een andere jongen uit Dauwendaele aangehouden. Hij is verhoord maar weer in vrijheid gesteld omdat er onvoldoende bewijs is dat hij betrokken is geweest bij de vernieling. Tegen deze jongen wordt dan ook geen proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Timsalabim (11-11-2020 om 03:24)
“Men” moet helemaal niks DouweDabert, u bent niet in de positie om de politie te commanderen dat ze met de knuppel over een paar kinderen moeten gaan. En als dat niet uw bedoeling was dan vind ik uw teksten op z’n minst opruiend! Toen ik nog studeerde in de grote stad woonde ik in een buurt die als “minder prettig” te boek stond, maar ik had nooit problemen met iemand. Waarsch omdat ik niet zo’n grote mond als u had en niet gelijk teruggreep naar geweld!
Douwe dabert (10-11-2020 om 18:09)
@petertje , ik wil je wel eens horen als dit gajes bij jou in je buurt de zaak loopt te vergallen. Deze gasten moet je samen met de ouders, welke het blijkbaar ook geen hol uitmaakt wat ze doen lekker onder een brug huisvesten. Het is gewoon gajes van de bovenste plank waar je eens flink met de knuppel overheen moet.
DeJeugd (10-11-2020 om 15:16)
Ik stel voor om bij alle mensen die deze jongens veroordelen een camera voor het huis op te hangen die 24/7 hun in de gaten houdt. Kijken of ze dan deze "vandalisten" nog veroordelen.
bram goeree (10-11-2020 om 13:39)
dit tuig weet al dat ze er makkelijk vanaf komen met een Halt straf of zoiets .en zoals je hier terecht leest is de bevolking dit softe gedoe spuugzat .dus rechters treed eens op.anders blijft dit tuig maar doorgaan
Michel (10-11-2020 om 09:48)
Wanneer krijgen we weer eens rechters die dit tuig hard gaan aanpakken. Ik denk dat het helaas weer een HALT-product wordt.
Wim (10-11-2020 om 06:53)
Een overbekend gedeelte van de stad waar zeer veel veroorzaakt word door dat stelletje, hier zal toch harder moeten worden opgetreden gezien dat het steeds verder door gaat.
Cookie-instellingen beheren