Weerbericht:
In de kustprovincies mist en bewolking,
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Wapens, drugs, vals geld en bijna 75.000 euro cash

Toegevoegd: 10-11-2020, 10.45 uur
Wapens, drugs, vals geld en bijna 75.000 euro cash
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

OOSTERLAND - Nadat vrijdagavond drie inzittenden van een auto waren opgepakt na de vondst van een vuurwapen en een mes, zijn dit weekeinde verschillende doorzoekingen gedaan. Hierbij zijn meer wapens, drugs en vals geld gevonden. Ook werd voor bijna 75.000 euro aan cash ontdekt.


De auto trok rond 21.30 uur de aandacht van agenten vanwege het rijgedrag van de bestuurder. De agenten gaven de auto op de Molenweg in Oosterland een stopteken en hieraan werd gehoor gegeven. Bij nadere controle bleek de 18-jarige Middelburgse bestuurder echter niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Dat was echter niet de enige overtreding die werd geconstateerd.

In het voertuig werden namelijk ook een vuurwapen en een mes aangetroffen. Hierop werden de drie inzittenden voor onderzoek ingesloten in een politiecel. Naast de 18-jarige man uit Middelburg, gaat het om een 18-jarige man uit Burgh-Haamstede en een 17-jarige uit Brouwershaven. De wapens zijn in beslag genomen.

Zaterdag werden naar aanleiding van de arrestaties en in het kader van de Wet Wapens en Munitie doorzoekingen gedaan op drie adressen in Burgh-Haamstede, Brouwershaven en Middelburg. Hierbij werden knalpatronen, een alarmpistool, een balletjespistiool, een boksbeugel, 280 XTC-pillen en vals geld gevonden. In een kluis werd 73.000 euro gevonden. Het geld is in beslag genomen en de herkomst wordt onderzocht.

De drie verdachten zijn gisteren met een dagvaarding op zak in vrijheid gesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Douwe dabert (10-11-2020 om 21:31)
En één komt uit middelburg, toevallig uit die wijk die steeds in het nieuws is?
Tholenaar (10-11-2020 om 17:08)
zoveel zakgeld kreeg ik vroeger niet, ik moest eerlijk gaan werken en sparen voor ik me eigen iets kon permitteren. waar moet dat naar toe met zulke jonge gasten.
Aanname (10-11-2020 om 16:37)
Uitstekend werk van de politie. Wat maar 1 overtreding was leid naar meer! Ga zo door! snotneusjes van 17 en 18 die flink door de mand vallen.
Cookie-instellingen beheren