Weerbericht:
Bewolkt en vooral vannacht en vanochtend regen. Zacht
Verkeersinformatie:
Geen files

Waarschuwing voor slecht zicht door dichte mist

Toegevoegd: 11-11-2020, 07.10 uur - Update: 11-11-2020, 08.11 uur
Waarschuwing voor slecht zicht door dichte mist
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In het hele land kan vanochtend van tijd tot tijd lokaal dichte mist voorkomen. Daarom heeft het KNMI code geel ingesteld, ook voor Zeeland.


Voor onze provincie geldt dat bij de plaatselijke dichte mist het zicht terug kan lopen tot minder dan 200 meter. Dat betekent volgens het weerbureau gevaarlijke rijomstandigheden door slecht zicht. “Pas daarom je snelheid aan en houd voldoende afstand. Mist kan verraderlijk zijn door plotseling optreden. Volg weerberichten en waarschuwingen”, zo luidt het advies van de meteorologische dienst.

In de loop van de ochtend zullen de zichten geleidelijk verbeteren. De KNMI-waarschuwing met code geel liep in eerste instantie tot 08.00 uur maar is inmiddels verlengd tot zeker 10.00 uur.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren