Weerbericht:
Komende nacht en morgenochtend regen en (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Cybercrimineel gearresteerd in Goes

Toegevoegd: 12-11-2020, 17.38 uur
Cybercrimineel gearresteerd in Goes
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Aan de Oostsingel in Goes is woensdagavond een man op heterdaad aangehouden toen hij een bankpas kwam ophalen. Eerder had het slachtoffer al de pincode gegeven.


De Zeeuwse politie ziet de laatste tijd meer van dit soort cyberzaken. Deze oudere Goese vrouw werd gebeld door iemand, die zich voordeed als een bankmedewerker. Het slachtoffer gaf op een gegeven moment haar pincode. Er werd tevergeefs geprobeerd een groot geldbedrag van haar rekening te halen.

De crimineel vertelde haar dat woensdagavond haar pinpas zou worden opgehaald. Door tussenkomst van de bank werd de politie gewaarschuwd. Rond 20.00 uur verscheen een verdachte man. De inwoner (22) uit Rotterdam werd gearresteerd en naar een politiecellencomplex gebracht. Hij is donderdag verhoord en zit voorlopig nog vast.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren