Weerbericht:
Toenemende bewolking, morgen soms (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie aanhoudingen voor drugs en witwassen

Toegevoegd: 12-11-2020, 19.21 uur
Drie aanhoudingen voor drugs en witwassen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tijdens een actiedag heeft de politie op dinsdag 27 oktober op acht locaties in Zeeland en West-Brabant onderzoek gedaan. Hierbij zijn drie woningen, twee auto's, geld, drugs en hennepplanten in beslag genomen. Er werden drie mannen gearresteerd.


De politie startte een paar maanden geleden een onderzoek naar enkele hennepkwekerijen. Onder leiding van een officier van justitie werden eind oktober door het onderzoeksteam invallen gedaan in woningen in Ellewoutsdijk, Hengstdijk, Kortgene, Poortvliet, Tholen en Bergen op Zoom (3x). In Ellewoutsdijk werd de bewoner aangehouden. Datzelfde gold voor twee bewoners van twee woningen in Tholen en Bergen op Zoom.

Tijdens de doorzoekingen trof de politie in vijf woningen geld, twee auto's, drugs en honderden hennepplanten aan. Deze spullen werden in beslag genomen. Daarnaast werden de drie woningen van de verdachten in beslag genomen. De woningen, auto's en geld zijn in beslag genomen omdat vermoedelijk sprake is van witwassen. Justitie en politie onderzoeken of de mannen crimineel verkregen geld hebben witgewassen door goederen te kopen. De hennepkwekerijen en -planten zijn vernietigd.

De drie bewoners zaten sinds eind oktober vast en zijn deze week, in afwachting van de rechtszaak, in vrijheid gesteld. Omdat het drietal aanvankelijk zogenaamde beperkingen kreeg opgelegd en meer verdachten moesten worden verhoord, is tot nu toe geen informatie over het politieonderzoek verstrekt. Het politieonderzoek loopt nog door.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Douwe dabert (14-11-2020 om 20:04)
@ Johan, deze parels krijgen gewoon woonruimte aangeboden hoor. Jammer dat een ander dan weer langer mag wachten op een woonruimte. Ik vind het prima dat zulke lui compleet geplukt worden en hoeven van mij geen enkele hulp te ontvangen tenzij ze het zelf betalen. Ik vraag me steeds af of ze die troep ook aan hun eigen kinderen geven zodat die net zo verknipt worden. Gewoon harder aanpakken. Een pluim voor de politie.
Johan (13-11-2020 om 09:31)
Ik zou zeggen: Houd elke week zo'n actiedag! Wat ik me wel afvraag: Als je woning in beslag wordt genomen, waar moet je dan wonen?
GoverntheMente (13-11-2020 om 09:27)
Legaliseer het kweken nou eens dit is belachelijk. Andere landen, zoals America en Canada, zijn ons al links en rechts ingehaald.
Cookie-instellingen beheren