Weerbericht:
Bewolkt en vooral vannacht en vanochtend regen. Zacht
Verkeersinformatie:
Geen files

Verhoogde waterstand rond waarschuwingspeil verwacht

Toegevoegd: 19-11-2020, 12.47 uur - Update: 19-11-2020, 14.25 uur
Verhoogde waterstand rond waarschuwingspeil verwacht
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Rijkswaterstaat verwacht vanmiddag een verhoogde waterstand bij Vlissingen. Er is code geel voor de regio West-Holland afgegeven. Ook voor de Schelde (Vlissingen) is nu code geel afgekondigd.


In het waterbericht van Rijkswaterstaat is te lezen dat vanmiddag een verhoogde waterstand wordt verwacht langs de gehele kust. Dit komt door een combinatie van een gemiddeld getij en windkracht 7 tot 8 Beaufort. Voor Delfzijl wordt vanmiddag om 14.30 uur een waterstand van 270cm +NAP verwacht. Voor Delfzijl ligt het zogeheten waarschuwingspeil op 300cm +NAP.

Voor Hoek van Holland verwacht Rijkswaterstaat om 17.30 uur een waterstand van 220cm +NAP, de exacte waarde van het zogeheten waarschuwingspeil. Ook voor Vlissingen wordt precies het waarschuwingspeil verwacht. Rond 16.45 uur zal de waterstand hier naar verwachting uitkomen op 330cm +NAP. Het alarmpeil voor Vlissingen ligt op 370cm +NAP. 

In eerste instantie werd door Rijkswaterstaat alleen code geel afgekondigd voor de regio West-Holland (Hoek van Holland) maar inmiddels is hier de regio Schelde (Vlissingen) aan toegevoegd.  "Rijkswaterstaat en de waterschappen houden de situatie nauwlettend de gaten", zo schrijft Rijkswaterstaat op haar website.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren