Weerbericht:
Vannacht enkele buien. Morgen overdag perioden met zon en een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Al jaren actief voor de brandweer Sluis

Toegevoegd: 13-01-2007, 23.25 uur
Door:
SLUIS - Het gemeentebestuur van Sluis moet dit jaar duidelijkheid geven over de huisvesting van de groep Sluis van de brandweer. Blijven in de huidige kazerne of toch verhuizen naar het Zoute Vestje.

„De groep wacht al zo lang“, zei commandant N. Moskie gisteravond tijdens de uitreiking van brandweeronderscheidingen in diploma’s in Sluis.

Ook voor de kazernes in Breskens en Oostburg is de toekomst nog onduidelijk, maakte Moskie duidelijk. De kazerne in Breskens moet wellicht wijken voor woningbouw en Oostburg kampt met ruimtegebrek. Daarom moet verplaatsing worden onderzocht. Moskie maakte zich gisteravond ook zorgen over de bemensing van de kazernes overdag. Er zijn dan te weinig mensen aanwezig in de kazernes. „Voor de diverse knelpunten gaan we mogelijke oplossingen voorleggen aan het gemeentebestuur.“

De korpsen in de gemeenten Sluis rukten vorig jaar 161 keer uit: 99 keer voor brand en 62 keer voor hulpverlening. Moskie noemde dat een gemiddelde score. Burgemeester J. Sala reikte samen met de wethouders L. Wille, C. Bolijn en H. Luijendijk 66 certificaten en 35 diploma’s uit.

Diverse brandweerlieden kregen een medaille voor hun jarenlange dienstverband. Een aantal staat meer dan 25 jaar paraat. L. van Deursen van de groep Aardenburg, P. Doens van de groep IJzendijke en H. Jongman van de groep Breskens zijn 25 jaar voor de brandweer actief. J. Esseling van de groep Breskens en T. van de Veire van de groep Aardenburg zetten zich al dertig jaar in voor de brandweer.

De onderscheidingen zijn uitgereikt in het Sluise Belfort.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren