Weerbericht:
Vannacht af en toe regen, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Acht arrestaties na mishandeling bij 'pedojagen'

Toegevoegd: 23-11-2020, 15.06 uur
Acht arrestaties na mishandeling bij 'pedojagen'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft acht tieners aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van een man in Goes door een groep 'pedojagers'. De mishandeling vond op 14 november plaats.


De politie kreeg op zaterdag rond 20.20 uur een melding dat op de Europalaan in Goes een man op straat in elkaar werd geslagen. Ter plaatse aangekomen troffen ze de man gewond aan. Hij was dusdanig gewond dat hij per ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. De man deed vervolgens aangifte bij de politie. Rechercheurs startten een onderzoek en in de afgelopen week werden acht tieners aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de mishandeling.

De verdachten zijn tussen de 14 en 16 jaar oud en afkomstig uit Noord- en Zuid-Beveland. Zij hebben allemaal een verklaring afgelegd. "De officier van justitie zal zich nu over de zaak buigen en een beslissing nemen met betrekking tot de gevolgen voor de verdachte tieners", zo laat de politie weten.

De politie en het Openbaar Ministerie veroordelen het zogenoemde pedojagen omdat het niet de bedoeling is dat burgers het recht in eigen hand nemen. "Wanneer er sprake is van een verdenking van een strafbaar feit dan dient dit gemeld te worden bij een opsporingsinstantie, bijvoorbeeld de politie. Die stelt dan (onder leiding van het Openbaar Ministerie) een onderzoek in en houdt een eventuele verdachte aan. Een officier van justitie beoordeelt vervolgens of de verdachte vervolgd moet gaan worden en een rechter bepaalt uiteindelijk een straf voor de dader. Dat is hoe het werkt in een rechtsstaat als Nederland", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ria Wilbrink (25-11-2020 om 20:53)
dankzij de wet worden pedojagers opgepakt, maar niemand denkt aan de minderjarige die getraumatiseerd door hun hele leven moeten. als je pedojagers op pak neem dan ook de pedo op en bekijk bij hem thuis wat voor porno's en afspraken met kinderen en minderjarige hebben dat is een strafbaar bewijs. dus heeft hij een strafblad en mag nooit meer met kinderen werken.
Jan uit Vlissingen (24-11-2020 om 15:26)
@ja-ja, mocht het "slachtoffer" een pedo zijn, dan heb ik daar totaal geen medelijden mee. Het gevaar in deze is, wordt het een rechtszaak en mocht dit "slachtoffer" een goede advocaat nemen dan draait het uit op uitlokking. Dit wil zeggen dat dit "slachtoffer" vrijuit gaat, een schade claim in kan dienen, dus voor zijn vuiligheid nog betaald wordt en dat deze acht jongeren een strafblad krijgen.
Koos P. (24-11-2020 om 11:21)
@Ja-Ja, misschien moet je de zaak zelf nog eens wat beter lezen, het is Demmink. Verder kun je het allemaal proberen goed te praten, maar voor eigen rechter spelen blijft gewoon verkeerd.
Ja-Ja for president (24-11-2020 om 10:22)
@Ja-Ja je hebt helemaal gelijk. Jammer dat dit niet verteld word op de "Tell-a-vision". Waarom kinderen? die hebben de puurste ziel, absurd toch? Doe je onderzoek ( geen rtl & sbs ) en je zal zien hoe onze maatschappij en de wereld in elkaar steekt. Respect voor de pedo jagers, als hun niks gedaan hadden en het was wel een meisje of jongentje geweest dan had dat kind nu een trauma voor ze leven en de pedo? Die krijgt 20 uur taakstraf. Als dit mijn zusje,dochter of nichtje zou over komen zou ik zelf niet weten waar ik tot toe in staat ben. Wat zou jij doen als je kind verkracht word door een oudere vent? Denk daar maar is over na voordat je met je vingertjes gaat wijzen. Zorg dan gelijk dat je handen schoon zijn.
jan (24-11-2020 om 08:16)
Hulde aan de politie. dat hebben ze snel voor elkaar.
Ja-Ja (24-11-2020 om 07:05)
O.M en politie veroordeeld dat mensen recht in eigenhand nemen. Dat komt oa dat O.M en politie zeer terughoudend zijn in Pedojacht omdat dat vermoedelijk van hogerhand af komt. De zaak Demming is daar in het verleden een voorbeeld van.Er word en werd op Pedo's gebied weggekeken. Lees en zoek de zaak Demming eens goed dan ziet u foto met jullie M. Rutte. Pedo's zitten hoger in de maatschappij als u denkt.
Cookie-instellingen beheren