Weerbericht:
Zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee brommerrijders in overtreding

Toegevoegd: 24-11-2020, 09.11 uur
Twee brommerrijders in overtreding
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De wijkagenten van Kapelle hebben gisteren bij Kapelle en in Hansweert twee brommerrijders betrapt die het niet zo nauw namen met de verkeersregels.


Bij Kapelle werd iemand betrapt die veel te hard reed. De persoon werd aan de kant gezet en de brommer werd meegenomen voor een controle op een rollentestbank. Hierop bleek de brommer geen 45 maar 76 kilometer per uur te kunnen rijden. Volgens de boetebase van het Openbaar Ministerie (OM) komt dit de bestuurder op een bekeuring van 260 euro exclusief administratiekosten te staan.

Bij Hansweert werd iemand betrapt die op een brommer reed zonder het daarvoor benodigde rijbewijs. Het rijden zonder rijbewijs op een bromfiets levert je volgens de boetebase een bekeuring op van 250 euro, exclusief administratiekosten. Voor personen onder de 16 jaar wordt de boete gehalveerd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (26-11-2020 om 12:06)
Ik zou liever zien dat ze eens beginnen met iedereen die geen richting aangeeft te beuren, en dan bedoel ik alle weggebruikers! Hopeloos hoe er tegenwoordig gereden wordt, iedereen doet maar wat en of een ander het snapt wat ze gaan doen interesseert ze geen moer!
Jan (24-11-2020 om 22:59)
Wat hebben we toch een te kort aan agenten. We kunnen zien waar ze hun tijd mee vol maken.
Marcel (24-11-2020 om 11:37)
Hoezo??Voor personen onder de 16 jaar wordt de boete gehalveerd. Je mag toch pas op een brommer rijden als je ouder bent dan 16 jaar.
willem (24-11-2020 om 11:34)
waarom de boete halveren voor figuren die niet eens een brommer MOGEN rijden? verdubbelen komt harder aan. geen geld? nemen ze maar een baantje of krantenwijk.
Cookie-instellingen beheren