Weerbericht:
Perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

475 Kilo cocaïne tussen bananen in haven Vlissingen

Toegevoegd: 24-11-2020, 17.21 uur
De drugs zaten verstopt in een lading bananen.
De drugs zaten verstopt in een lading bananen.
© Foto: Douane
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Douaniers hebben gisteren bij een bedrijf in de haven van Vlissingen 475 kilo cocaïne aangetroffen. De straatwaarde van de partij drugs ligt volgens de douane op ruim 23 miljoen euro.


De verdovende middelen zaten verborgen tussen een zending bananen vanuit Ecuador. Tijdens een controle met de mobiele scan en een speurhond signaleerden douanemedewerkers afwijkingen in de lading. Hierop is de zending fysiek gecontroleerd en troffen douaniers in totaal 475 kilo cocaïne aan, zo laat een woordvoerder weten.

De verdovende middelen zijn in beslag genomen en vernietigd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (25-11-2020 om 08:08)
Mooi, nu de mensen er achter nog opruimen n
Bram (25-11-2020 om 07:34)
Mart, het leger? Wat stel je voor dan? Dat ze op alle zeecontainer gaan schieten? War on drugs word al verloren sinds 1971 deal with it!!! Zal nooit maar dan ook nooit anders zijn. En weetje van wie de georganiseerde misdaad dit afkijkt? Juist! De overheid (sigaretten, alcohol) kijk voor de grap eens naar de winst die daar opgemaakt word. Kan Facebook samen met telsa en Apple niet eens aan tippen.
Erretje (25-11-2020 om 07:24)
Nederland is rijk een groot geworden mede dankzij drugsproductie/handel, zal altijd zo blijven. Onder en bovenwereld zijn 1.
Petra Dieleman (25-11-2020 om 05:47)
Zolang de strafmaat zo laag blijft in Nederland blijven ze hier bezig met de hardste misdaad. Prima werk van de politie maar het is dweilen met de kraan open. Zulk schorem lacht als ze horen dat ze na een week weer vrij rondlopen wegens te weinig bewijs. Het gaat maar door en door, steeds grotere ladingen uit zuid amerika, het midden oosten , etc. etc. hoeveel bewijs heb je nodig?
Anja (25-11-2020 om 05:44)
Waar moet dat naartoe? Verschrikkelijk, elke keer van die grote partijen drugs. En onze jeugd maar feest vieren. Geen rekening houden met corona. De IC's vol en ondertussen snuiven en alles stelen wat los en vast zit. Verschrikkelijk!
Gulag (24-11-2020 om 20:59)
Nederland bananen land
Cookie-instellingen beheren