Weerbericht:
Buien, vooral zondag met onweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie nieuwe sterfgevallen, drie ziekenhuisopnames

Toegevoegd: 24-11-2020, 19.16 uur
Drie nieuwe sterfgevallen, drie ziekenhuisopnames
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het RIVM heeft vandaag drie nieuwe Zeeuwse overlijdens en drie ziekenhuisopnames gemeld in relatie tot het coronavirus. Er werden ook 40 positieve coronatests gemeld.


De laatste dag dat er ziekenhuisopnames en overlijdens was gemeld, was vorige week donderdag (19 november). Toen werden drie overlijdens en maar liefst 16 ziekenhuisopnames gemeld. Diezelfde dag kwamen er ook plotsklaps 181 nieuwe besmettingen bij. Vermoedelijk kwamen deze hoge aantallen door een storing bij de GGD waardoor eerder niet alle cijfers werden doorgegeven.

De afgelopen dagen werden geen nieuwe Zeeuwse ziekenhuisopnames en aan corona gerelateerde sterfgevallen gemeld. Vandaag waren dit er dus drie. De overleden personen komen uit de gemeenten Borsele (1x), Hulst (1x) en Middelburg (1x), de opgenomen patiënten komen uit de gemeenten Goes (1x), Veere (1x) en Noord-Beveland (1x). Het aantal besmettingen lag de afgelopen dagen meestal rond de 80. Vandaag werden er 40 nieuwe besmettingen gemeld, grotendeels van mensen uit de gemeenten Terneuzen (12x) en Tholen (7x).

Het totaal aantal Zeeuwse besmettingen sinds de eerste melding in maart staat nu op 5.815. Het aantal overlijdens is opgelopen tot 99 en het aantal ziekenhuisopnames staat vandaag de dag op 227. Op 1 augustus stond het aantal Zeeuwse 'positieve' coronatests nog op 867. Het aantal sterfgevallen lag op 1 augustus op 69, het aantal ziekenhuisopnames op 151.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren