Weerbericht:
Buien, vooral zondag met onweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Pandjesbaas voor de rechter vanwege grooming

Toegevoegd: 25-11-2020, 21.21 uur
Pandjesbaas voor de rechter vanwege grooming
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 79-jarige W. de B. uit Zoutelande is woensdag een gevangenisstraf van twaalf maanden geëist. De man, een pandjesbaas, wordt ervan verdacht dat hij in de periode 2017 tot en met midden december 2018 meisjes zo ver heeft gekregen dat ze zichzelf naakt fotografeerden: grooming. De man zelf ontkent alle aantijgingen.


De B. leerde enkele jaren geleden een vrouw uit Enschede kennen die voor haar dochter een kamer zocht. De B. zorgde daarvoor en binnen de kortste keren zorgde de vrouw voor meisjes die - vaak vanuit een instelling - een kamer zochten. Het ging ook wel eens om studentes. Nog voor er sprake was van een huurovereenkomst, zorgde De B. ervoor dat de meisjes niets tekort kwamen bij de inrichting van hun kamer.

De B. stuurde geld en dat was het. Hoe dan al die duizenden pikante en/of naaktfoto's van meisjes bij hem terecht kwamen, wist hij niet. Hij had er in ieder geval niet om gevraagd. En dat de meisjes minderjarig waren, was evenmin zijn schuld want hij had hun ID-kaart gezien. Dat die vervalst bleken te zijn en dat foto's niet helemaal of helemaal niet klopten, was eveneens buiten zijn schuld.

De zaak tegen De B. werd overigens zonder een raadsman behandeld omdat hij dat geen enkele toegevoegde waarde vond hebben. Daarnaast vond hij dat advocaten schuldige mensen verdedigden en hij was onschuldig. Dus vandaar. Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Samantha (26-11-2020 om 21:26)
Die zal zeker schuldig bevonden worden !! zulke mensen moeten ze opsluiten !! Manipuleren heel de boel en er zijn vast genoeg slachtoffers waarvan ze niet eens afweten
ruud (26-11-2020 om 12:51)
Ach Willem, schei toch uit. Die man is toch gewoon een narcist. Het gaat alleen om zijn eigen genot.
willem (26-11-2020 om 07:42)
natuurlijk ben ik tegen zulke figuren. maar de meiden die zich naakt tonen aan een onbekende ? dat is vragen om problemen.
Cookie-instellingen beheren