Weerbericht:
Geleidelijk perioden met zon, morgen wolkenvelden en in het zuidoosten zon
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 89 km

Voetjesactie: 'Behoorlijk wat buit kunnen maken'

Toegevoegd: 26-11-2020, 23.44 uur
Voetjesactie: 'Behoorlijk wat buit kunnen maken'
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant (archief)
Door: Roland de Jong

HEINKENSZAND - Bij een zogeheten voetjesactie heeft de politie donderdagavond in Heinkenszand verschillende diefstalgevoelige situaties geconstateerd.


Bij een voetjesactie gaat de politie op zoek naar niet afgesloten schuren, tuinen en woningen. Wordt een situatie aangetroffen waarbij eenvoudig iets gestolen zou kunnen worden, dan wordt een kartonnen ‘voetje’ achtergelaten als waarschuwingssignaal. In dit geval werd de preventieactie uitgevoerd in samenwerking met het de gemeente Borsele en het lokale buurtpreventieteam.

Volgens de politie had men donderdagavond ‘behoorlijk wat’ buit kunnen maken. “Zo waren schuren open met daarin duur tuingereedschap en een dure barbecue”, zo zegt de politie. Er werden ook open garages met elektrische fietsen, racefietsen en mountainbikes aangetroffen die niet op slot stonden. “Ook waren er zelfs woningen waarbij waardevolle spullen uit de keuken of bijkeuken konden worden weggenomen”, aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren