Weerbericht:
Brede opklaringen en droog. Morgen van het westen uit bewolking en een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Meisje (15) met vuurwapen bedreigd Oostburg

Toegevoegd: 27-11-2020, 11.25 uur
Meisje (15) met vuurwapen bedreigd Oostburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - Een 15-jarig meisje is woensdagmiddag op de Pastoor van Genklaan in Oostburg met een vuurwapen bedreigd. De politie is een onderzoek gestart.


Het incident gebeurde volgens een politiewoordvoerder rond 12.00 uur in de buurt van de winkels in de straat. Volgens de politie werd het meisje uit het niets bedreigd. "Toen het slachtoffer bij een keet van een busbedrijf kwam, stond er een man op de stoep. Plotseling bedreigde hij haar. Hierbij pakte hij een pistool. Het meisje schrok en rende snel weg. De man liep hierna weg richting de voetbalvelden", zo vertelt de politie.

De politie is een onderzoek gestart. De dader is vooralsnog niet achterhaald en daarom worden eventuele getuigen verzocht zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mark (27-11-2020 om 21:18)
Veel te weinig (zichtbare) politie in en om Oostburg! Overdag een enkele handhaver van de gemeente die een rondje fietst, maar politie is er niet of nauwelijks nog op straat aanwezig, terwijl hier een grote preventieve werking van uit gaat! Op de parkeerplaats achter het politiebureau staan geregeld 4 of 5 politievoertuigen stil, en daarnaast nog meerdere ongemarkeerde wagens. Rij daarmee eens een rondje in de avond- en nachtelijke uren. Laat ongure types die de buurt verzieken zien dat ze geen vrij spel hebben en in de gaten gehouden worden! Of moeten we het in Oostburg ook maar gewoon gaan accepteren dat drugshandel, overvallen (notabene op een tankstation OP STEENWORP AFSTAND VAN HET POLITIEBUREAU) en vuurwapengeweld er gewoon bij horen?
Cees-Bart Hendrikse (27-11-2020 om 17:49)
@ johan, niet alleen in de gemeente sluis hoor.
Johan (27-11-2020 om 14:57)
@CQ: De gemeente Sluis begint inderdaad een beetje op het Wilde Westen van Zeeuws Vlaanderen te lijken.
Anja (27-11-2020 om 14:38)
Verschrikkelijk voor dat meisje. Sterkte en kracht toe gewenst aan de familie.
cq (27-11-2020 om 13:16)
Kijk gemeente Sluis zet zich weer eens op de kaart, jongst leden nog die misbruikzaak Waterland kerkje, dan weer een drugs lab, nu leest met weer een over val op een Benzine station, en dan weer een bedreiging je zal het maar mee maken. Van een ding ben ik overtuigd, dat die gemeente Sluis niet weet wat er zich in hun gemeente afspeelt, dit betreft wat er rond sluist aan vreemde snuiters die uit het bereik van justitie proberen te blijven, politie zie je niet en ik denk zelf ze zijn er niet op getraind. Stel je zelf de vraag, kan je hier nu nog veilig over straat, als jong meisje, in mijn optiek nee.....!
Cookie-instellingen beheren