Weerbericht:
Buien, vooral zondag met onweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuwe teststraat vervangt coronatest-locatie Terneuzen

Toegevoegd: 27-11-2020, 13.35 uur
Nieuwe teststraat vervangt coronatest-locatie Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Om te zorgen voor een hogere doorstroom worden coronatests vanaf komende week in Terneuzen niet meer afgenomen bij de testlocatie bij het ZorgSaam-ziekenhuis maar bij een nieuwe teststraat op industrieterrein Handelspoort.


Op dit moment worden in Terneuzen nog COVID-tests afgenomen in twee testunits aan de achterzijde van het ziekenhuis aan de Vlietstraat. Deze locatie gaat sluit zondag 29 november om 12.00 uur. “Om de doorstroom te verhogen is er gekozen voor een teststraat in plaats van een testlocatie. Daarnaast zorgt het voor meer gemak voor de mensen die zich laten testen. In tegenstelling tot een testlocatie is een teststraat bereikbaar met de auto, op de fiets of lopend”, zo zegt de GGD Zeeland. De nieuwe teststraat bevindt zich aan de Lange Reksestraat 14A en opent maandagochtend om 08.30 uur.

Zeeland heeft nu in totaal zeven teststraten: Goes, Hulst, Oostburg, Terneuzen, Sint-Maartensdijk, Vlissingen en Zierikzee. Daarnaast heeft GGD Zeeland een team dat testen uitvoert bij mensen thuis die niet mobiel genoeg zijn om een testlocatie te bezoeken.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zorg medewerker zeer boze zelfs (28-11-2020 om 09:23)
ja ja aan complot denkers hebben we niks mee zulke menssen nemen corona niet sireus
Wendie (27-11-2020 om 18:29)
Goh... eindelijk een teststraat ipv een testlocatie. Bravo! Werd eens tijd.Testlocatie volgens mij ook bron van besmettingen. Kleine ruimte waar je voorgangers, die mogelijk besmet zijn, hoesten en proesten bij het afnemen van de test. Jij gaat vervolgens die zelfde ruimte in...
Ja-Ja (27-11-2020 om 17:01)
Ga niet naar z'n teststraat als je snotterd.Of je wil erbij horen. Je heb gewoon griep. Ze willen zo graag paniek blijven doorgeven.Corona Corona De mensen die echt corona hebben hebben problemen met adem halen.Dat is zeer ernstig.Zeker bij echt oudere. Zware griep is ook ernstig ,maar dat is geen corona.Verschil geven ze niet door.Volgens hun is alles corona. Ja, ik ben een complotdenker.Dat komt door de overheid en wijsneuzen.Er zit meer achter dan u [wil] denken. Gelukkig leggen ze corona patienten niet meer aan de zware beademingsapperaten. Dat is de rede dat veel expatienten nu nog ademshalings problemen hebben. Denk zelf ook eens na voor je commentaar op dit stukje heb.
Hulpverlener (27-11-2020 om 16:24)
"Daarnaast zorgt het voor meer gemak voor de mensen die zich laten testen. In tegenstelling tot een testlocatie is een teststraat bereikbaar met de auto, op de fiets of lopend”, zo zegt de GGD Zeeland." Vreemd, er wordt dus niet gekeken naar de zorg en welzijn van de medewerkers. Die staan een hele dag in de kou en tocht, in uitlaatgassen, ergonomisch niet verantwoorde houding enz. Milieu wordt ook niet naar gekeken met al die draaiende motoren. Was de testlocatie dan niet bereikbaar met auto / fiets of te voet?
Cookie-instellingen beheren