Weerbericht:
Bewolkt en lokaal motregen. Donderdag perioden met regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Twee arrestaties op verdenking drugshandel

Toegevoegd: 28-11-2020, 16.26 uur
Twee arrestaties op verdenking drugshandel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Politieagenten hebben vrijdagmiddag in Terneuzen en zaterdagochtend in Hulst twee mannen opgepakt die worden verdacht van het dealen van drugs.


Surveillerende politiemensen hielden vrijdagmiddag rond 15.15 uur in de Nieuwstraat in Terneuzen een man staande die ze kort daarvoor uit een bij de politie bekend pand elders in de stad hadden zien komen. Ze vroegen de man of hij drugs bij zich had, waarop hij in eerste instantie een kleine hoeveelheid drugs overhandigde die voor eigen gebruik zou zijn. Omdat de politiemensen het niet vertrouwden, hebben ze de man gefouilleerd en daarbij troffen ze een handelshoeveelheid harddrugs aan. De man werd aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet.

In Hulst werd vanochtend rond 05.00 uur in de Steenstraat een 24-jarige man uit Nieuw Namen gearresteerd. Hij viel op door zijn gedrag in het verkeer en agenten besloten hem daarom te controleren. Bij het openen van het portier van de auto roken ze al direct een sterke wietlucht. Ook zagen de agenten een zak met daarin meerdere kleine (grip)zakjes met daarin wit poeder. De man werd hierop aangehouden op basis van de Opiumwet.

Tijdens het onderzoek dat volgde bleek de man in het bezit te zijn van ruim 28 gram hennep, een aantal (grip)zakjes met daarin vermoedelijk cocaïne, een flink geldbedrag en meerdere telefoons. "Allemaal zaken die te maken kunnen hebben met handel in verdovende middelen", zo zegt de politie. Alle genoemde spullen zijn in beslag genomen.

Volgens de politie rook de man sterk naar alcohol, maar weigerde hij mee te werken aan een blaastest en een ademanalyse. "Voor deze weigering is een apart proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij zit nog vast en wordt vandaag verhoord", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
PP (29-11-2020 om 12:07)
Heeft niks met werken te maken.. Ook bouwvakkers achter stuur om 06.00 uur roken wiet, er zijn zat mensen die heel de dag coke nemen en huismoeders die in de pauze bij school staan te blowen... Jeugd vind drugs leuk en gezellig en lekker.. Als werkende man met baan en geen drugs of alcohol vinden ze je saai.. Er lopen niet voor niks 100.000 tienermoeders in NL rond met kinderen van diverse mannen en gebruiken zelf al op jonge leeftijd.. Mensen gebruiken drugs om te vechten tegen depressie en meer maar mensen begrijpen niet dat het met drugs alleen maar erger word.. Kijk al die feesten nu tijdens Corona, de jeugd wil en zal het krijgen zoals ze zelf willen ! Lachgas achter stuur vind men ook normaal, een boete helpt niks ! DRUGSVERBOD !
Anonymous (28-11-2020 om 19:12)
Altijd dezelfde sukkels die gepakt worden, ga werken get a life!
Cookie-instellingen beheren