Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Zaak Hitlergroet in Goes geseponeerd

Toegevoegd: 30-11-2020, 20.20 uur
Zaak Hitlergroet in Goes geseponeerd
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

GOES - De zaak tegen een 43-jarige man uit Middelburg die volgens agenten bij een coronaprotest in Goes de Hitlergroet bracht is geseponeerd. Volgens de politie was er gebrek aan bewijs.


Het protest waar de man onderdeel van uitmaakte vond zaterdag 21 november plaats in Goes. Het ging om een protest van Zeeland in Opstand tegen de maatregelen die door het kabinet zijn ingesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo'n 150 demonstranten liepen mee in de zogeheten 'Vrijheidsmars'.

Bij het protest was een grote politiemacht aanwezig. De 43-jarige Middelburger werd na de vermeende Hitlergroet aangehouden op het Hollandiaplein. Zelf hield de man bij hoog en bij laag vol dat hij alleen maar naar iemand zwaaide. De politie liet vandaag weten dat de zaak is geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Wel heeft de man een boete gekregen voor het aanzetten tot wanordelijkheden. Daarbij heeft hij volgens de politie de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente overtreden.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren