Weerbericht:
Bewolkt, eerst in het zuiden lokaal mist en vooral in het zuidoosten regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Persoon vastgezet na niet betalen ontneming

Toegevoegd: 01-12-2020, 17.52 uur
Persoon vastgezet na niet betalen ontneming
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

ELLEWOUTSDIJK - De politie heeft vanmorgen in Ellewoutsdijk een persoon aangehouden omdat diegene een ontnemingsvordering niet kon betalen.


Volgens de politie was de vordering 35.000 euro en kon deze niet worden betaald. Als dwangmiddel is de persoon 35 dagen in hechtenis genomen en blijft het bedrag open staan.

Een ontnemingsvordering wordt opgelegd nadat er door de rechtbank geconstateerd is dat er aan criminele activiteiten geld is verdiend. Met deze maatregel wordt de winst teruggevorderd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mousemoes (2-12-2020 om 10:40)
Ik neem aan dat ie hoe dan ook betaald, en niet met gevangenisstraf ervan komt, dat zou heel makkelijk zijn voor zo.n kansloze
Nina (2-12-2020 om 10:18)
Dit vind ik zo'n bezopen wet zo kost deze man alleen maar geld en verhogen we de kans dat hij iets crimineels gaat doen om het te kunnen betalen omdat hij niet steeds die 35 dagen opgelegd wil krijgen. Kunnen ze dit soort straffen niet gewoon omzetten in een soort langdurige taakstraf bij bijv. de plantsoenendienst, tot het is afbetaald is? Het zal dan wel even duren maar dan kost hij ons in ieder geval niet nog meer geld doordat hij in de gevangenis terecht komt
anonymous (2-12-2020 om 08:02)
Weer zo`n kansloos figuur, wat ons alleen maar belastinggeld gaat kosten...
Cookie-instellingen beheren