Weerbericht:
Geregeld zon, in het noorden nog een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Zaken drugslab onder politiebegeleiding afgevoerd

Toegevoegd: 02-12-2020, 15.17 uur - Update: 03-12-2020, 09.30 uur
Het materiaal werd onder politiebegeleiding afgevoerd. Het materiaal werd onder politiebegeleiding afgevoerd.
Het materiaal werd onder politiebegeleiding afgevoerd.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - Vanmiddag zijn onder politiebegeleiding zaken afgevoerd die zijn aangetroffen in het drugslaboratorium dat eerder deze week werd ontdekt in Westdorpe. De drugs zijn vernietigd.


Onder begeleiding van twee politiewagens met daarin bewapende agenten van een bewakingseenheid reed een bestelbus van een gespecialiseerd bedrijf vanuit Zeeuws-Vlaanderen naar een locatie buiten de regio. Het bedrijf in kwestie, Service En Ondersteuning Nederland (kortweg SEON) is gespecialiseerd in het opruimen van drugsafval. Het bedrijf is ook ingesteld op het opslaan van forensisch bewijs. Hiervoor beschikt men over beveiligde loodsen.

In het drugslab in een loods aan de Kreekdreef werd volgens de politie crystal meth geproduceerd. De politie kwam de drugslaboratorium op het spoor na een tip, zo liet de politie gisteren weten. Maandagavond laat deed een arrestatieteam een inval in de loods. Hierbij werden vijf mannen uit de Dominicaanse Republiek en Mexico aangehouden. De aangehouden mannen sliepen in twee caravans in de loods.

In het lab werden volgens de politie halffabricaten verwerkt tot het eindproduct. De politie heeft onder andere enkele honderden kilogrammen crystal meth in beslag genomen. "De exacte hoeveelheid kan vanwege het onderzoeksbelang nog niet bekend worden gemaakt", zo laat een woordvoerder vandaag weten.

Hoewel het onderzoek en de ontmanteling in de loods vermoedelijk vandaag kunnen worden afgerond, wordt het rechercheonderzoek voortgezet, zo meldt de politie. Meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten. De vijf aangehouden mannen worden aan het eind van de week aan de rechter commissaris voorgeleid.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joey (3-12-2020 om 14:41)
@piet, hoe sneller zo’n transport op zen eindbestemming is, hoe kleiner de kans is dat het overvallen wordt. Vandaar waarschijnlijk ook de blauwe lampen, zodat de mede weggebruikers erop geattendeerd worden dat ze met hogere snelheid aan komen
Emergo (3-12-2020 om 13:44)
Hoezo Piet, Mocht je er niet langs ??
jans (3-12-2020 om 13:03)
Je spreekt jezelf tegen Piet! Juist om overvallen tegen te gaan, mag dit transport niet stil komen te staan. Daarom rijden ze dus als voorrangsvoertuig. Of zouden ze voor de lol zwaar bewapende agenten mee sturen?
Bram (3-12-2020 om 11:18)
Terwijl ze deze zaken afvoeren worden er 2 nieuw Laps opgebouwd. Ze winnen dit niet dus stop d'r nou is mee weet je wat dit ons allemaal kost?
Piet (3-12-2020 om 01:58)
Begeleiding, ok. Het zou maar eens overvallen mogen worden, maar blauw-blauw gebruiken, zo spoed is het nu ook weer niet! Typisch een geval van machtsmisbruik!
Cookie-instellingen beheren