Weerbericht:
Vandaag geregeld buien, komende nacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

Engelse vliegtuigbom gevonden bij Nieuwvliet

Toegevoegd: 03-12-2020, 20.04 uur
Engelse vliegtuigbom gevonden bij Nieuwvliet
© Foto: Wilco Roeleven (archief)
Door: Roland de Jong

NIEUWVLIET - In Nieuwvliet is tijdens een explosievenonderzoek een Engelse vliegtuigbom gevonden. Er zijn inmiddels veiligheidsmaatregelen getroffen. Dat meldt de gemeente Sluis.


De 500 Lbs-vliegtuigbom werd gevonden tijdens een bodemverkenning in de Lampzinspolder, gelegen tussen Nieuwvliet-Dorp en Nieuwvliet-Bad. Het is het plan om hier in de toekomst recreatiewoningen te ontwikkelen. Bij de bodemverkenning werd de bom ontdekt, waarna de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingeschakeld. Medewerkers van de EOD hebben de bom geïdentificeerd.

Na identificatie is de put rondom de bom opgevuld met zand en is de vindlocatie afgezet”, zo laat de gemeente weten. In de directe omgeving vinden volgens een gemeentewoordvoerder voorlopig uit voorzorg geen trilling-werkzaamheden en grondroerende werkzaamheden plaats. “Momenteel zijn er buiten deze maatregelen geen aanvullende veiligheidsmaatregelen nodig. Omwonenden, ondernemersvereniging en dorpsraad zijn geïnformeerd”, aldus de gemeente.

Wanneer de vliegtuigbom onschadelijk zal worden gemaakt, is nog niet duidelijk. Voordat de bom onschadelijk gemaakt en geruimd zal worden, zal op advies van de EOD en het opsporingsbedrijf eerst nader onderzoek gedaan worden naar eventuele andere aanwezige explosieven. “Dit zodat er één plan gemaakt kan worden om de explosieven vervolgens in één keer onschadelijk te maken of te ruimen”, aldus de gemeente.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren