Weerbericht:
Droog, af en toe zon. Komende nacht en overdag kans op een (winterse) bui
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 22 km

Rijontzegging geëist voor ernstig ongeluk onder invloed

Toegevoegd: 03-12-2020, 21.57 uur
De passagier van de verdachte raakte ernstig gewond.
De passagier van de verdachte raakte ernstig gewond.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft de rechtbank verzocht de 31-jarige N. de L. uit Middelburg een taakstraf van 240 uur, drie maanden voorwaardelijke celstraf en 3,5 jaar rijontzegging op te leggen. De L. wordt verantwoordelijk gehouden voor een ernstig verkeersongeval op 6 april vorig jaar op de Schoorse Zeedijk in Kapelle.


De Middelburger was op de bewuste aprildag naar een dartstoernooi in Goes geweest. Twee weken eerder was hij al veroordeeld tot een rijontzegging van twee jaar maar dat was kennelijk geen belemmering om ook dit keer met alcohol op achter het stuur te kruipen. Hij had namelijk een promillage van 1,22 alcohol in zijn bloed. 

Op de Schoorse Zeedijk bij Kapelle ging het mis. De L. raakte met zijn auto in een slip, raakte van de weg en kwam onderaan het talud in een sloot tot stilstand. Zijn vriend, die naast hem zat, liep ettelijke botbreuken op. De L. was uit de auto geslingerd en had schouderletsel. Van het hele voorval, vanaf zijn vertrek uit de toernooilocatie tot en met het plaatsvinden van het ongeval kon hij zich niets meer herinneren.

Naast de geëiste straf wil het Openbaar Ministerie (OM) overigens dat ook een taakstraf van 28 uur wordt uitgevoerd vanuit een eerder vonnis. Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nelie (4-12-2020 om 09:24)
Een Taakstraf!!!???
jan (4-12-2020 om 09:10)
taakstraf?? wanneer begrijpen ze nu eens dat heel erg veel mensen dat helemaal niet erg vinden? rijbewijs innemen , nooit meer terug geven en iedere week melden. dat doet zeer.
Cookie-instellingen beheren