Weerbericht:
Opklaringen, vanavond en vannacht op steeds meer plaatsen (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Vissersschip gekapseisd haven Yerseke

Toegevoegd: 03-12-2020, 22.06 uur - Update: 03-12-2020, 23.30 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - In de Prinses Beatrixhaven in Yerseke is donderdagavond het vissersschip BRU 11 gekapseisd nadat eerder melding was gemaakt dat het schip water maakte.


De vissersboot lag afgemeerd aan een steiger bij de Meerpaalweg toen rond 20.30 uur bij de hulpdiensten werd gemeld dat het schip zinkende was. De brandweer van Yerseke werd nog ter plekke gestuurd om het schip leeg te pompen maar al snel bleek dat de situatie onhoudbaar was. Hierop besloot de brandweer van boord te gaan. Kort hierna kapseisde het 20 meter lange schip.

Op dit moment ligt de BRU 11, die nog een lading oesters aan boord heeft, half onder water. Inmiddels wordt gewerkt aan de voorbereidingen voor de berging van de vissersboot. Hiervoor zijn onder meer de Charlie van Polderman Berging en het reddings- en bergingsvaartuig Mistral ter plaatse. Bij het incident is ook Rijkswaterstaat betrokken. Zij is ter plekke met de RWS84.

Zie ook:

Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren