Weerbericht:
Opklaringen, vanavond en vannacht op steeds meer plaatsen (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Gekapseisd visserschip langzaam weer overeind

Toegevoegd: 04-12-2020, 00.11 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - In de Prinses Beatrixhaven in Yerseke is de berging van het aldaar gekapseisde vissersschip BRU 11 in volle gang. Inmiddels komt het schip langzaam weer overeind.


Een passant merkte rond 20.30 uur op dat het ruim 20 meter lange schip, dat aan een steiger bij de Meerpaalweg lag, zinkende was. De brandweer van Yerseke werd nog ter plekke gestuurd om het schip leeg te pompen maar al snel bleek dat de situatie onhoudbaar was. Hierop besloot de brandweer van boord te gaan. Kort hierna kapseisde het schip, dat nog een lading oesters aan boord had. Niemand raakte gewond.

De BRU 11 bleef met de mast tegen een meerpaal hangen. Het schip lag echter half onder water en het was in eerste instantie niet mogelijk om nog water weg te pompen. Later lukte bergers dit wel en inmiddels komt de vissersboot langzaam weer overeind. Voorlopig wordt er nog water uit het schip gepompt. Daarna zal het schip vermoedelijk nader worden geïnspecteerd en gerepareerd.

Momenteel zijn onder meer de Charlie van Polderman Berging en het reddings- en bergingsvaartuig Mistral nog altijd ter plaatse. Ook Rijkswaterstaat is nog altijd present.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren