Weerbericht:
Heldere nacht, in het noorden ook mist en laaghangende bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zieke opvarende van tanker gehaald

Toegevoegd: 04-12-2020, 08.49 uur
De KNRM heeft de persoon van boord gehaald en naar Breskens gebracht.
De KNRM heeft de persoon van boord gehaald en naar Breskens gebracht.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - In de nacht van woensdag op donderdag is de KNRM-reddingboot Zeemanshoop van het station Breskens een bemanningslid van een chemicaliëntanker gehaald omdat deze medische hulp nodig had.


De opvarende van het zeeschip voelde zich niet goed en daarom werd via de Nederlandse kustwacht contact gelegd met een arts van de radio medische dienst van de reddingmaatschappij. De arts besloot vervolgens dat het bemanningslid naar een ziekenhuis moest worden gebracht.

Op het moment van alarmering, rond 02.25 uur, voer het schip ter hoogte van Terneuzen. Een ambulanceteam voegde zich in de haven van Breskens bij de reddingbootbemanning om vervolgens koers te zetten naar het schip, dat zich inmiddels al iets westelijker op de Westerschelde bevond.

Nadat de patiënt klaar was gemaakt voor transport, werd hij aan boord gebracht van de reddingboot. Vervolgens werd de persoon naar de haven van Breskens gebracht zodat de persoon met de ambulance naar een ziekenhuis kon worden vervoerd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren