Weerbericht:
Wolkenvelden, in het zuiden en zuidoosten zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Jonge verdachten aangehouden voor straatroof

Toegevoegd: 04-12-2020, 23.01 uur
Jonge verdachten aangehouden voor straatroof
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

GOES - De politie hield in de afgelopen week drie jonge verdachten aan voor een poging straatroof en een bedreiging van twee leeftijdgenoten.


Het incident vond plaats op vrijdag 27 november jl. Rond 17.00 uur waren de twee slachtoffers (15 en 16 jaar en afkomstig uit Arnemuiden en Middelburg) aanwezig op de Grote Markt in Goes. Zij werden hier benaderd door drie jongens die hen bedreigden en probeerden kleding van hen afhandig te maken. De drie vertoonden dermate intimiderend gedrag dat de twee slachtoffers op een gegeven moment zijn weggerend en een volwassene vroegen hen te helpen.

De politie werd in kennis gesteld en startte een onderzoek. De agenten bekeken camerabeelden en herkenden van die beelden twee verdachten. Dit betroffen een 16-jarige jongen uit Kapelle en een 18-jarige jongen uit Terneuzen. Zij zijn op 30 november aangehouden. Op 2 december werd een 16-jarige Goesenaar aangehouden voor dit incident. De drie hebben verklaringen afgelegd bij de politie. Ze zijn voor de rechter-commissaris geleid en die heeft bepaald dat zij, onder bepaalde voorwaarden, in vrijheid moesten worden gesteld. Als de jongens zich niet aan die voorwaarden houden dan worden zij aangehouden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren