Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en enkele buien, morgen overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte schietpartij Middelburg blijft vast zitten

Toegevoegd: 04-12-2020, 23.21 uur
N a het schietincident lag het slachtoffer bijna twee maanden in coma.
N a het schietincident lag het slachtoffer bijna twee maanden in coma.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - G. E., de 27-jarige Domburger die ervan wordt verdacht zijn vriendin, de 21-jarige Kezban Avci op 26 augustus in haar Middelburgse woning te hebben neergeschoten, blijft vooralsnog in voorarrest.


Eind februari is er nog een niet-inhoudelijke behandeling en als alles meezit wordt de zaak mogelijk in mei inhoudelijk behandeld. Vrijdag diende er voor de Middelburgse rechtbank de eerste zogeheten pro forma-zitting en werd bekend dat E. gezegd zou hebben dat hij per ongeluk had geschoten. Hij was zijn vuurwapen aan het schoonmaken, het magazijn was verwijderd en daarna weer teruggeplaatst.

E. zei dat te zijn vergeten, waardoor er een kogel in de kamer kwam en - volgens E. - het wapen plotseling afging. Een getuige wist overigens te vertellen dat E. met het vuurwapen aan het 'dollen' was. Opvallend was echter dat er twee uur zat tussen het schot en het alarmeren van de hulpdiensten.

Na het schietincident lag het slachtoffer bijna twee maanden in coma. Inmiddels is ze aan het revalideren en kan ze zich van het hele incident niets herinneren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren