Weerbericht:
Perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

OM eist 2 jaar cel voor oplichting bejaarden

Toegevoegd: 04-12-2020, 23.26 uur
OM eist 2 jaar cel voor oplichting bejaarden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Met smoes, na smoes, na smoes wist de 41-jarige S. A. uit Middelburg vorig en dit jaar ruim 134.736 euro los te peuteren van twee bejaarde mensen uit Vlissingen die hij meer dan goed kende en altijd bereid waren om iemand te helpen. Ook financieel.


Dat ze door A. volledig financieel waren leeggezogen stond voor officier van justitie Gerda Oosterveld meer dan vast en daarvoor eiste ze een gevangenisstraf van twee jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk en het terugbetalen van ruim 147.000 euro.

Een greep uit de smoezentrommel van A.: als hij niet snel 2877 euro zou ophoesten dan zou het slecht met hem aflopen. Een oom die geld nodig had om een bedrijf te kopen waar A. dan weer geld voor zou krijgen. Een overval, een inbraak, een schuld die moest worden betaald, een bedrag dat moest worden betaald om een nog groter bedrag terug te krijgen.

Ook een Middelburger (91) kwam in het smoezennet van A. vast te zitten. Een treinkaartje van 220 euro een bedrag van 76 dat-ie nodig had om acht miljoen te cashen dat hij zou hebben gewonnen bij een Amerikaanse loterij. Het geld dat ze hem in goed vertrouwen gaven gebruikte A. om online te kunnen blijven gokken. De uitspraak is op 18 december.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren