Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
81 files van totaal 296 km

Man beroofd van portemonnee, politie zoekt getuigen

Toegevoegd: 06-12-2020, 16.33 uur
Mensen die de fiets herkennen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.
Mensen die de fiets herkennen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Rond 03.45 uur in de nacht van zaterdag op zondag werden surveillerende agenten in Goes aangesproken door een 30-jarige inwoner van Eindhoven. Hij vertelde dat hij even tevoren was beroofd van zijn portemonnee door twee jonge jongens. Hij was ze een stuk achterna gerend, maar verloor ze uit het oog.


De agenten maakten, samen met de man, nog een zoekslag in de buurt, maar troffen niemand meer aan die aan het door de man opgegeven signalement voldeed. Het gezelschap is vervolgens naar het politiebureau gereden waar de man aangifte heeft gedaan.

De Eindhovenaar vertelde dat hij al enige tijd op het station aanwezig was, omdat hij zijn laatste bus had gemist. Hij had een plekje uit de wind gezocht en wilde daar wachten op de eerste bus die de kant op ging waar hij naartoe moest. Op een gegeven moment werd hij aangesproken door twee jongens. Eén van de jongens bedreigde hem en dwong hem om zijn portemonnee af te geven. De jongens vluchtten daarna via het spoortunneltje in de richting van Goes Zuid. In de portemonnee zat een geldbedrag van enkele tientallen euro’s en een identiteitskaart.

Het signalement van de verdachten: Jongen 1 had een, volgens het slachtoffer, Turks of Marokkaans uiterlijk. Hij was tussen de 15 en 17 jaar oud en ongeveer 1.60 tot 1.65 meter lang. Deze jongen droeg een zwarte jas met een capuchon, een grijze joggingbroek, witte sokken, blauwe slippers en had een grijze muts op zijn hoofd.

Jongen 2 had, volgens de aangever, een negroïde uiterlijk en was ongeveer van dezelfde leeftijd en dezelfde lengte als zijn kompaan. Deze jongen droeg een zwart trainingspak en zwarte schoenen.

De donkere jongen rende door het spoortunneltje en sloeg linksaf het Stationspark in. Hij rende langs de broodjeszaak en verdween uit het zicht van de Eindhovenaar. De andere jongen rende rechtdoor toen hij uit het spoortunneltje kwam. Hij rende naar de rotonde aan de Van Hertumweg, daar is het slachtoffer hem uit het oog verloren. Dat is ook de plek waar de benadeelde de politieauto wenkte en de agenten aansprak.

De politieagenten namen de aangifte van het slachtoffer op en startten het onderzoek. Door rechercheurs worden camerabeelden bekeken en er wordt onderzoek gedaan naar een voorwerp dat door de twee daders is achtergelaten toen zij er rennend vandoor gingen.

Door de twee daders is een fiets achtergelaten bij de plek waar de man uit Eindhoven door hen werd aangesproken. Mensen die de fiets herkennen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (7-12-2020 om 11:42)
Wat doen die snotjongens rond die tijd op straat!
Anonymous (6-12-2020 om 18:52)
Tja ieder normaal mens ligt rond 03:45 ook op ze nest dus dat!
Cookie-instellingen beheren